predlog

Filmovi o letnjim ljubavima: Priče koje nas uvek prikuju za male ekrane! (VIDEO)

Filmovi koji su fenomenalno prikazali ljetne avanture i ljubavi

Filmovi
Autor:
Filmovi o letnjim ljubavima: Priče koje nas uvek prikuju za male ekrane! (VIDEO)
Scena iz filma "Ukradena lepota", Foto: Profimedia

Leto nam je već pokucalo na vrata i neki već lagano počinju da planiraju svoj letnji godišnji odmor na kojem nameravaju samo da uživaju. Međutim, ono što se oduvek veže za letnji odmor definitvno su letnje romanse.

Ima nešto čudno, a istovremeno privlačno kod "ljubavi" koja traje samo par nedelja ili meseci (u nekim slučajevima i nekoliko dana). Ne samo da u stvarnom životu želimo da doživimo tu letnju romansu, nego većina voli da uživa gledajući na malim ekranima kako razni reditelji pričaju njihove verzije kratkih letnjih avantura.

Među antologijskima se definitivno ubraja "The Notebook", koji ne ostavlja ravnodušnim ni mušku populaciju, a kamoli žensku i govori nam da ne bismo trebali da imamo predrasude i sve letnje ljubavi odmah okarakterizovati kao kratke jer neke od njih mogu da traju i celi život. Ipak, naša lista filmova ima ljubavi koje možda imaju malo manje optimističan pogled na letnju romansu, pa tako u "Vicky Cristina Barcelona" svedočimo svim mogućim komplikacijama koje se mogu dogoditi u različitim ljubavnim scenarijima i kakve samo Vudi Alen može da zamisli u svojoj glavi. Zatim, tu je "Before Sunrise"... možda jedna od najljepših, najiiskrenijih ljubavnih priča koju nam je doneo reditelj Ričard Linklater. Film je deo trilogije i zato njihova priča dobija nastavke pod nazivima "Before Sunset" i "Before Midnight". Ako slučajno neki od navedenih filmova niste pogledali, sada je pravo vreme, a ako jeste - prisetite se, nećete se pokajati...

1. "Before Sunrise", 1995.

2. "Vicky Cristina Barcelona", 2008.

3. "The Notebook", 2004.

4. "Moonrise Kingdom", 2012.

5. "Grease", 1978.

6. "Say Anything", 1989.

7. "Stealing Beauty", 1996.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs