U susret filmskom festivalu u Veneciji

Filmovi sa filmskog festivala u Veneciji koje jedva čekamo da pogledamo! (VIDEO)

Filmovi koje želimo da gledamo ove zime!
Filmovi
21:02h Autor:
Filmovi sa filmskog festivala u Veneciji koje jedva čekamo da pogledamo! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Prestižni Filmski Festival u Veneciji počinje danas, a zvezde su se već počele okupljati pripremajući se za crveni tepih i svečano otvaranje. Zagrevanje za novu filmsku sezonu je počelo. Svi festivali već vode prema onoj najvećoj dodeli nagrada, Oskaru, a oni koji se istaknu u Veneciji neretko ulaze u konkurenciju za poznati zlatnu statuu.

Novi film Ališije Vikander: Ljubavna drama koju ne možemo dočekati! (VIDEO)

Iako ove godine nema očiglednog kandidata kao što je prošle godine bio La La Land (koji je pomeo sve dodele nagrada pred sobom), line up filmova koji će se prikazati svakako neće razočarati. Neki se filmovi u konkurenciji već ističu kao favoriti, a veselimo se i onima van konkurencije – u nastavku sledi naš izbor od 10 filmova.U narednih nekoliko dana očekujte još zanimljivosti iz Venecije.

DOWNSIZING

Film Downsizing u kojem glavne uloge imaju Met Dejmon i Kristen Vig (između ostalog) otvara 74. filmski festival u Veneciji. Ovaj se bračni par smanjuje na veličinu minijaturnih ljudi sa namerom da poboljšaju svoj život i reše sve probleme, iako zvuči idilično, ideja se ipak neće realizovati kako su zamislili.

MOTHER!

Poznat po filmovima Rekvijem za snove, Rvač i Crni labud, režiser Daren Aronofski potpisuje Mother! – najnovije filmsko ostvarenje sa Dženifer Lorens, Havier Bardemom, Ed Harisom i Mišel Fajfer. Radnja filma se odvija pretežno u kući para gde je njihov odnos doveden na test kada im u goste dođu nepozvani stranci i naruše njihov mir i poremete zajednički život.

THE SHAPE OF WATER

Majstor fantazije, Giljermo del Toro, donosi novi film! Poslednji njegov film Crimson Peak je pridobio i zadnju liniju otpora na stranu gotičkih romantičnih priča. Njegov osećaj za prikazivanje ljubavi i nasilja i njihovog međusobnog odnosa retko ko ima. A novi film – The Shape of Water – izgleda da je vrhunac fantazije poznatog reditelja. U glavnim su ulogama Sali Hokins i Oktavija Spenser.

SUBURBICONU

U novom filmu braće Koen i Džordž Klunija glavnu ulogu ima Met Dejmon, prosečni tata iz predgrađa koji uzima stvari u svoje ruke nakon nasilne provale u njegov dom. Radnja je smeštena u 1950., a osim Dejmona u filmu se pojavljuju i Džulijan Mur.

HANNAH

Italijanska drama sa Šarlot Rempling u glavnoj ulozi biće prikazana u glavnom programu Festivala. Kroz intimni portret pratimo jednu ženu kako se bori sa stvarnošću i imaginarnim dok pokušava prihvatiti odlazak njenog muža u zatvor.

Filmovi koje s nestrpljenjem očekujemo:12 naslova koji će obeležiti ovu jesen! (VIDEO)

THE LEISURE SEEKER

Helen Miren i Donald Saterlend glume par u filmu u kojem po poslednji put sedaju u svoju kamp kućicu, The Leisure Seeker, i odlaze na putovanje kako bi pobegli od njenog raka i njegovog Alchajmera.

THE PRIVATE LIFE OF A MODERN WOMAN

Sijena Miler i Alek Boldvin glumiće u ovom filmu o kojem je do sada vrlo malo informacija dostupno, osim da se radi o drami koja će van konkurencije biti prikazana na festivalu. Ali sama činjenica da se radi o Sijeni Miler nama je dovoljno intrigantna.

OUR SOULS AT NIGHT

Prošlo je više od pedeset godina kada su poslednji put Robert Redford i Džejn Fonda zajedno glumili par na filmu. Bilo je to na filmu Bosonoga u parku. Film Our Souls at Night, snimljen prema bestseler romanu Kenta Harufa, donosi ovo dvoje legendarnih glumaca opet zajedno na velikom filmskom platnu.

LOVING PABLO

Havijer Bardem i Penelopa Kruz glumiće zajedno u novom filmu posvećenom Pablu Eskobaru. Ekranizacija bestselera Loving Pablo, Hating Escobar prati priču iz memoara jedne novinarke koja se zaljubila u zloglasnog Pabla dok je bio na čelu Medelin kartela.

VICTORIA & ABDUL

Kada Abdul Karin, mladi službenik doputuje iz Indije na kraljičin zlatni jubilej, iznenadi se naklonjenosti kraljice. Na iznenađenje svih, kraljica i Abdul postanu toliko prisni da će ih svi unutar njenog kruga pokušati razdvojiti. Međutim, kako se njihovo prijateljstvo produbljuje, kraljica počinje posmatrati svet drugim očima pa joj se ponovno vraća humanost. U glavnoj ulozi ove biografske drame je Džudi Denč još jednom kao kraljica Viktoria (prvi puta bilo je to u filmu Mrs Brown) zbog čega se jako radujemo ovom filmu.

Novi film Džulije Roberts: Dirljiva porodična priča koja će vam naterati suze na oči

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs