Pogledajte

Filmovi koje s nestrpljenjem očekujemo:12 naslova koji će obeležiti ovu jesen! (VIDEO)

Tu su superheroji, jezivi zločini i porodične drame koje će zagrejati vaše hladno, jesenje srce
Filmovi
20:16h Autor:
Filmovi koje s nestrpljenjem očekujemo:12 naslova koji će obeležiti ovu jesen! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Recite "zbogom" letnjim blokbasterima i pozdravite povratak Rajana Goslinga u futurističkom kaputu!

Leto je mahom rezervisano za filmske naslove koji su tu da nas razonode, ozbiljnije tematike uglavnom se izbegavaju u ovom periodu, piše Elle.

Crtani film o ljubavi koji je pogledalo 20 miliona ljudi: Pripremite maramice! (VIDEO)

Međutim, kako nam se bliže hladniji dani, tako već imamo prilku da vidimo najave ostvarenja koja nas samo pri pogledu na trejler prikuju za ekran!

Ove jeseni tu su poznate ekranizovane knjige, čuvena režiserska imena, ali i ona glumačka i to u vrlo zanimljivim saradnjama - na primer Kejt Vinslet i Idris Elba?

Jednostavno ne možemo da dočekamo neke od ovih vrlo obećavajućih saradnji, ali i naslova naravno.

Ponovo zaljubljeni: Džejn Fonda i Robert Redford u novom ljubavnom filmu (VIDEO)

1. IT

Najčuveniji roman Stivena Kinga na opštu radost fanova konačno je ekranizovan u vidu ozbiljnog (i to ozbiljno strašnog) filma, kako i dolikuje ovoj čuvenoj horor priči. Premijera je zakazana za 8. septembar.

2. Blade Runner

Još jedno čuveno ostavarenja, ali ovaj put u pitanju je nastavak filma. Prvi Blade Runner snimljen je davne 1982., a kao klasičan sf za ono vreme bio je pravo remek delo, što je u svetu ovog žanra ostao do danas, dobivši status kultnog. Kako će se režiser Denis Vilnev, snaći na mestu genijalnog Ridlija Skota, a Rajan Gosling na mestu Harisona Forda (koji se takođe pojavljuje u nastavku) ostaje da otkrijimo od 8 oktobra.

3. The Mountain Between Us

Dva velika glumačka imena Kejt Vinslet i Idris Elba preživljavaju avionsku nesreću smeštenu u planinskom područuju, koje je u tom trenutku prekirveno snegom. Ovaj triler nastao je na osnovu romana čija okosnica nije samo puko preživljavanje, a mislimo da će vam dovoljno reći to što se priča opisuje kao emotivna.

4. Goodbye Christopher Robin

U pitanju je priča o odnosu između dečijeg pisca A.A. Milnea i njegovog sina Kristofera Robina, čije su igračke bile inspiracija za knjige o medvediću zvanom Pooh. Domnal Glison tumači lik poznatog autora i kreatora najpoznatijeg medvedića Winnie the Pooha, A.A. Milnea, a lepa Margo Robi njegovu suprugu Dafne. Režiju potpisuje Sajmon Krtis. Svetska premijera filma očekuje se 29. septembra.

5. Mother!

Reč je o mističnom hororu koji donosi priču o bračnom paru u čiju kuću dolaze nepozvani gosti koji će poremetiti njihov odnos i mir. Film "Mother" režirao je fanastični Daren Aronofski, a uz junakinju priče Dženifer Lorens u filmu glume i Havijer Bardem, Kristen Vig, Ed Heris i Mišel Fajfer. Premijera je 15. septembra.

6. The Snowman

Fanovi skandinavskih krimi priča imaju mnogo razloga za uzbuđenje, ne samo da je jedna od najpopularnijih priča norveškog pisca Džo Nesba ekranizovana, već glavnu ulogu tumači čovek koji je više nego savršen za ovaj "posao" Majkl Fasbender. Premijera je zakazana za 20. oktobar.

7. The Killing of a Sacred Deer

U glavnoj ulozi se ponovno pojavljuje Kolin Farel, dok njegovu suprugu glumi oskarovka Nikol Kidman. Farrel glumi cenjenog doktora koji naizgled ima savršenu suprugu, porodicu i život. Ali nešto je kod njega čudno: najbolji prijatelj mu je tinejdžer kojem kupuje neobično skupe darove, govori čudno, a između njega i supruge se osećaju suptilne tenzije. Ovo ostvarenje Jorgoša Lantimosa premijerno je prikazan na festivalu u Kanu, a zbog sjajne glumačke postave i neobične radnje spada u one najiščekivanije. Svetska premijera filma je 27. oktobra.

8. Murder on the Orient Express

Brojne holivudske zvezde okupile su se u čuvenom vozu, u kome se dešava najnovija filmskoj adaptacija još čuvenijeg romana Agate Kristi. Poslednja verzija "Orijent ekspresa" donosi novu uzbudljivu avanturu kome se dešava misteriozno ubistvo. Među poznatim glumcima koji oživljavaju misteriju našao se i Džoni Dep, a ubistvo otkriva Kenet Brana kao legendarni detektiv Herkul Poaro.

9. Call Me By Your Name

Ljudi se već polako podsećaju novele Andrea Akimana na kojoj je zasnovan ovaj predivan film o odrastanju; posle odličnih utisaka sa Sundance festivala, sigurno će osvojiti srca publike kada bude prikazan u novembru. Timoti Šalame i Armi Hamer glume dva mladića koji se zbližavaju tokom jednog uzbudljivog leta na severu Italije. Premijera je zakazana za 24. novembar.

10. Wonder

Wonder će vas dovesti do suza, i to ne samo zato što u njemu glume Oven Vilson i Džulija Roberts Oni glume Pulmanove, Ogijeve roditelje , čije lice izvlači najbolje i najgore iz okruženja kad prvi put kroči u školu, u peti razred. Knjiga R.J. Falacia, na kojoj je film baziran, prava je izazivač suza, a sudeći po trejleru, i za film će vam biti potrebna poprilična zaliha maramica. U bioskopima od 17. novembara.

11. A Bad Moms Christmas

"Sećate se vremena kad su praznici zaista bili zabavni?" Retoričko pitanje ili ne, mnogi namučeni roditelji (i ko god provodi praznike s rodbinom) bi se složili sa ovom konstatacijom. Ako vam treba da se malo izduvate pre novogodišnjih praznika, učinite to skupa sa lošim majkama Milom Kunis, Kristen Bel i Ketrin Han. Premijera je zakazana za 3. novembar.

12. Stronger

Džejk Džilenhal daje sve od sebe u izvođenju uloge preživelog učesnika Bostonskog maratona tokom kojeg je eksplodirala bomba, Džefa Baumana, u filmu po istinitoj priči baziranoj na trkačevim memoarima o tragediji i onome što joj je usledilo. U bioskopima od 22. septembara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs