pogledajte ko je sve na listi

Kriminalac, psihopata, ludak: Top 5 negativaca iz popularnih serija koje obožavamo! (FOTO)

Naravno da svi volimo da navijamo za dobrice da pobede i ostvare sve svoje ciljeve u serijama, ali ponekad šou ipak ukradu zloće svojim šarmom i upečatljivošću. Čak i oni koje mrzimo sve više iz epizode u epizodu nas opčinjavaju toliko da ne možemo da stanemo sa gledanjem neke serije, što znači da su glumci sjajno uradili svoj posao.

Filmovi
Autor:
Kriminalac, psihopata, ludak: Top 5 negativaca iz popularnih serija koje obožavamo! (FOTO)
Džejms Gandolfini u seriji "Porodica Soprano", Foto: AP

Ponekad su tanke linije između dobra i zla, tako da neki likovi šetaju na njihovoj međi i ne mogu se svrstati isključivo u jednu ili drugu kategoriju. Možda će vam se činiti da je to slučaj i sa likovima iz ove liste, ali mi smo ih ipak stavili među zloće koje nisu dale mira ni drugim likovima, a ni nama tokom gledanja. Ima ih takvih još puno, ovo su samo neki od nama omiljenih.

Gustavo Fring – Čista hemija / Pozovi Sola

foto: Profimedia

Najveća pouka koja dolazi od Fringa je da nisu svi onakvi kakvim se čine na površini. Naizgled mirni vlasnik lanca restorana brze hrane, a potajno vođa ozbiljnog posla prodavanja droge, vrlo lako može da eksplodira i pokaže svoju nasilnu stranu kada za to ima uslova. Veliki deo upečatljivosti lika dolazi od fenomenalne glume Đankarla Esposita, prvo u seriji Čista hemija, a potom i prednastavku Pozovi Sola, gde vidimo još više Fringove pozadinske priče i njegovih međuljudskih odnosa.

Toni Soprano – Porodica Soprano

foto: Profimedia

Da, znamo da ste neretko navijali da Toni ostvari sve svoje naume, i mi smo, ali on je ipak, na kraju krajeva, kriminalac i ubica. Genijalnost serije i leži u tome što prikazuje jednu surovu osobu sa druge, porodične, strane, gde ima sve iste brige kao i obični ljudi. Da li ga to iskupljuje ili ne, svakome ostaje da zaključi za sebe, ali ga čini verovatno najpopularnijim negativcem sa malih ekrana. Besprekorna gluma pokojnog Džejmsa Gandolfinija.

Džofri Barateon – Igre prestola

foto: Profimedia

Ovde ne postoji ništa što bi iskupilo ponašanje ovog lika, pa je samim tim Džofri bio najomraženiji svaki put kada je bio u kadru popularne serije. To spada u čuveni kliše „volim da ga mrzim“, za šta svakako ima osnova u njegovom ponašanju. Džek Glison nam je podario sjajnu glumačku tvorevinu i povukao se iz glume kako bi se bavio humanitarnim radom.

Ben Lajnus – Izgubljeni

foto: Profimedia

Možda je serija na kraju ostavila gorak ukus u ustima pojedinih fanova, ali dobre glume joj nije manjkalo, naročito kod likova čije namere nisu baš uvek najjasnije. Ben Lajnus u tumačenju Majkla Emersona je jedan od njih, koji s vremenom prerasta u možda i najvećeg negativca u celoj priči. Postoje trenuci u kojima deluje kao da će učiniti nešto za opšte dobro svih zatočenih na ostrvu, ali na kraju krajeva ipak gleda samo svoje ciljeve i ličnu korist.

Morijarti – Šerlok

foto: Profimedia

Uloga koja je stavila Endrua Skota na mapu odličnih glumaca, i to sasvim zasluženo. Njegov Morijarti je dominantan u svakom svom kadru, što nije lako postići naspram Šerloka Holmsa. Morijarti predstavlja Šerlokovu prirodnu suprotnost, haos i nered, pa makar sve to naizgled poticalo iz dosade. Sebe predstavlja kao „kriminalnog savetnika“, koji pomaže drugima da savladaju svoje arhineprijatelje.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs