Retrospektivna izložba ULUPUDS-a: 1953-2013.

Velika "Retrospektivna izložba ULUPUDS-a 1953-2013",posvećena proslavi 60 godina postojanja tog Udruženja,biće otvorena večeras u Izložbenom salonu na Andrićevom vencu.
Događaji 11.06.2013. - 10:27h Autor: Tanjug

Ova izložba, sa predstavljajućom reprezentativnom monografijom i pratećim programima, koja će trajati do 26. maja centralni je deo obeležavanja 60 godina postojanja Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS). Članovi ULUPUDS-a svih generacija, koji su stvarali od 1953. godine do danas, biće predstavljeni na današnjoj izložbi, a njihovi radovi biće prikazani kroz multimedijalnu izložbu, izložbu nagrađenih radova, video zapise, prateće programe i tribin e.Cilj ove značajne manifestacije i izložbe je da predstavi stvaralaštvo velikog broja umetnika koji su u tom dugom vremenskom periodu delovali u okviru devet sekcija koje čine udruženje: arhitekture, grafike i slikarstva, dizajna, istorije umetnosti, keramike, kostimografije i scenografije, skulpture, tekstila i savremenog odevanja, i fotografije.

 

Bogatstvo i raskoš umetničkih delatnosti ULUPUDS-a sadržano je u više od 25 oblasti likovne i primenjene umetnosti koje je Udruženje kontinuirano negovalo, proširivalo i afirmisalo.Postojanje ovako širokog dijapazona u okviru jednog udruženja prava je retkost i u svetskim razmerama, i u tom smislu ULUPUDS se svrstava u značajne stubove evropske kulturne tradicije, navodi se u saopštenju tog Udruženja.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...