Od strasti do razvoda

Vruća pisma Lorensa Olivijea i Vivijen Li: Intimna prepiska Holivudskog para izložena u muzeju

200 neobjavljenih pisama koje je čuveni holivudski par razmenio, uključujući intimne detalje njihovg života, izložena su u Viktorija i Albert muzeju u Londonu
Celebrities 03.02.2015. - 15:44h Autor: Tanjug
Foto: Profimedia

Dvoje glumačkih legendi Lorens Olivije i Vivijen Li bili su 20 godina u braku. Njihova veza, koja je obeležila istoriju Holivuda, započeta je u strasti i tajnosti, a završila se slomom i razvodom.

 

Sadržaj 200 neobjavljenih pisama koje je slavni par razmenio, a koja su odnedavno izložena u Viktorija i Albert muzeju u Londonu, otkriva intimne detalje njihovog odnosa. Prepriska prati burnu vezu dvoje glumaca koji su se zbližili 1936. na snimanju filma "Vatra iznad Engleske".

 

U to vreme Olivije je bio u braku sa drugom ženom, pa su svoju vezu morali da kriju. Njihov odnos je, međutim, vrlo brzo obelodanjen. Svi su znali da je Olivije bio opčinjen zvezdom filma "Prohujalo s vihorom", ali malo je njih naslućivalo da je naizgled rezervisani Britanac izgarao od strasti za njom.

 

Njegova pisama upućena Vivijen često poprimaju pornografski sadržaj. U jednom od njih, koje datira iz 1938. ili 1939, kada još nisu bili venčani, Olivije piše:

 

"Probudio sam se sa apsolutno divljačkom željom za tobom, ljubavi. Dragi Bože, koliko te želim. Možda si se i ti mazila". "Iako sam često razmišljao o tome, nisam se samozadovoljavao zato što ne bi bilo u redu da to radim bez tebe", piše u drugom pismu, a nešto dalje dodaje:

 

"Ako bi smo se voleli samo telima, pretpostavljam da bi to bilo sasvim u redu, ali ja tebe volim mnogo više od toga. Volim te celim sobom, sa posebnom vrstom duše".

 

U jednoj od posebno eksplicitnih prepiski, Olivije navodi kako "sedi potpuno nag sa njenim gaćicama oko genitalija".

 

"Moja čežnja za tobom je tako jaka. Volim te i obožavam", stoji u pismu.

 

Lorens Olivije i Vivijen Li su se konačno venčali 1940. Pisma koja je glumica slala tokom 1950-ih pokazuju da brak nije umanjila njihovu strast. Nakon deset godina, međutim, njihova romansa je bila na umoru. Vivijen je patila od bipolarnog poremećaja i imala je nekoliko mentalnih slomova koji su sve više opterećivali njihov odnos.

 

Razveli su se 1960. Premda su povremeno i dalje pisali jedno drugom, gotovo da se više nisu viđali. U maju 1976, pet nedelja pre Vivjanine smrti, Olivije joj je poslao svoje poslednje pismo koje je završio sa: "Sa najiskrenijom ljubavlju, draga. Tvoj Leri".

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...