Forenzika drevnosti

Izložba o arheološkim istraživanjima Vinče: Pronalasci od prethodnih 20 godina biće predstavljeni publici!

Neposredan povod za održavanje izložbe je činjenica da se navršava 20 godina od početka novih istraživanja svetski značajnog neolitskog nalazišta Vinča

Vesti 02.07.2018. - 15:07h Autor: Tanjug
Foto: Shutterstock

Izložba "Forenzika drevnosti - 20 godina novih arheoloških istraživanja Vinče", čiji su autori prof. dr Nenad Tasić, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, i Kristina Penezić iz Instituta Biosens u Novom Sadu, biće otvorena sutra u Galeriji nauke i tehnike SANU.

 

Izložbu organizuje Centar za digitalnu arheologiju pri Filozofskom fakultetu u Beogradu u saradnji sa Galerijom nauke i tehnike SANU.

 

Neposredan povod za održavanje izložbe je činjenica da se navršava 20 godina od početka novih istraživanja svetski značajnog neolitskog nalazišta Vinča.

 

Godine 1998. započeta je treća serija iskopavanja koja je za cilj imala primenu najsavremenijih metoda arheoloških iskopavanja i dokumentovanja, ali i najšire uključivanje kolega iz različitih struka u dobijanje novih arheoloških saznanja.

 

Izložba predstavlja metode, analize, procese i rezultate koji su dobijeni tokom poslednjih 20 godina.

 

Na otvaranju izložbe govoriće akademik Zoran Petrović, upravnik Galerije nauke i tehnike SANU, i dr Nenad Tasić, a izložbu će otvoriti Danijel Sinani, redovni profesor i dekan Filozofskog fakulteta u Beogradu.

 

U okviru izložbe planiran je prateći program koji će se sastojati od predavanja i radionica.

 

Izložba će trajati do 10. avgusta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...