Život i delo jednog od najomiljenijih srpskih pisaca

Bio jednom jedan Laf: Izložba posvećena čika Dušku Radoviću

Od detinjstva u Nišu, preko dolaska u Beograd i rada na čuvenim projektima Kapetan Džon Piplfoks, Na slovo na slovo, Poletarac i mnogim drugim biće predstavljeno na izložbi u Biblioteci grada Beograda
Vesti
18:12h Autor:
Bio jednom jedan Laf: Izložba posvećena čika Dušku Radoviću
Foto: Printscr / YouTube

Biblioteka grada Beograda povodom 30. godišnjice od smrti Duška Radovića priprema izložbu pod nazivom "Bio jednom jedan laf" posvećenu književnom opusu jednog od najomiljenijih srpskih pisaca za decu i odrasle.

Izložba će biti otvorena u BGB u sredu, 12. novembra, a otvaraju akademik Matija Bećković i direktor BGB Jasmina Ninkov. Tekstove iz TV serije "Ženski razgovori" govoriće Milena Dravić.

Na otvaranju izložbe biće predstavljen i zbornik radova o stvaralaštvu Duška Radovića pod nazivom "Poštovanom Dušku Radoviću". O zborniku će govoriti književnik i univerzitetski profesor Mihajlo Pantić, urednik zbornika.

Izložba "Bio jednom jedan laf" na 30 različitih plakata beleži najvažnije momente u životu i stvaralaštvu Duška Radovića: detinjstvo u Nišu i Subotici, dolazak u Beograd i početak rada u Pionirskim novinama, uređivanje programa za decu Radio Beograda i kultna drama "Kapetan Džon Piplfoks", uređivanje programa na TV Beograd, serije "Na slovo na slovo" i "Laku noć deco", TV serija "Ženski razgovori", rad na časopisu Poletarac, uređivanje na Studiju B.

http://www.youtube.com/watch?v=wYb0ZdT_Byc
čuveni aforizmi
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs