Budite brzi

Požurite: Stil vam poklanja karte za predstavu Sveti Georgije ubiva aždahu u Ateljeu 212

Legendarna predstava Dušana Kovačevića igra se na velikoj sceni, a mi vam poklanjamo 5 puta po dve karte
Vesti
11:04h Autor:
Požurite: Stil vam poklanja karte za predstavu Sveti Georgije ubiva aždahu u Ateljeu 212
Foto: Promo

Pet najbržih čitalaca dobiće po dve karte za predstavu Dušana Kovačevića "Sveti Georgije ubiva aždahu" u Ateljeu 212, koja je na repertoaru u subotu, 8. novembra sa početkom u 20 časova.

Potrebno je da ispod objave na našoj Fejsbuk stranici Stil Magazin - Authorised Fan Page ostavite komentar i pošaljete nam svoje ime i prezime u inboks.

"Sveti Georgije ubiva aždahu" je uzbudljiva, pomalo bizarna priča sa samog početka Prvog svetskog rata, o oklevetanim mačvanskim seljacima osakaćenim u balkanskim ratovima, tragičnim bogaljima i ratnim invalidima veteranima, koji su navodno iskorišćavali odsustvo sposobnih vojnika i predstavljali "opasnost" za njihove žene i sestre.

Da bi sprečila pobunu, srpska Komanda odlučuje da mobiliše i pošalje invalide na prvu liniju fronta, u prve borbene redove u Cersku bitku i tako reši problem. Srbija u kojoj je rat "peto godišnje doba" i srpski mentalitet u kome se meša poganluk i dobrota – samo su pozadina nastanka ljubavnog trougla između zgodnog mladog ratnog invalida i švercera Gavrila (Marinko Madžgalj), lokalnog policajca Ðorđa (Bojan Žirović) i njegove žene, zavodljive i slobodoumne Katarine (Sofija Juričan), koji ima svoju melodramsku, tragičnu završnicu.

U predstavi pored njih glume i: Nebojša Ilić, Gordan Kičić, Dara Džokić, Nenad Jezdić i drugi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs