Potpuno neverovatno

Entoni Bordejn je obišao ceo svet, ali u jednu zemlju nikad nije smeo da kroči: Strah koji nije znao sam sebi da objasni! (FOTO)

Bio je neustrašivi avanturista, ali ovaj strah nije umeo ni sam sebi da objasni

Destinacije
14:59h Autor:
Entoni Bordejn je obišao ceo svet, ali u jednu zemlju nikad nije smeo da kroči: Strah koji nije znao sam sebi da objasni! (FOTO)
Foto: AP / Chris Pizzello

Nedavno preminulog Entonija Bordejna zauvek ćemo pamtiti po tome što je rušio predrasude i barijere, i promenio način da koji putujemo i konzumiramo hranu.

Proputovao je ceo svet u potrazi za autentičnim specijalitetima i pokazao celom svetu zašto ne treba da se plašite nepoznatog - išao je toliko daleko da je jednom u Vijetnamu pojeo srce kobre dok je još kucalo!

Ipak, ovaj neustrašivi avanturista odbio je da poseti jednu zemlju, piše Readers Digest. I ne, nije se plašio političkih nemira ili nehigijenskih uslova, plašio se Švajcarske!

Iako je u pitanju zemlja poznata po miru, čokoladi i izvrsnom siru, Bordejn je imao morbidni strah od ove destinacije.

"Mora biti da sam u detinjstvu imao neko strašno iskustvo koje sam blokirao", priznao je Konanu O'Brajenu u njegovoj emisiji.

"Čak i predivni alpski predeli, snežne kapice na Ženevskom jezeru, satovi sa kukavicom i šeširi sa perjem, čak i sir, sve mi je to strašno", priznao je slavni kuvar.

Zašto bar jednom treba da letujete na Ohridu: Tako blizu i jeftino, lepota koja se pamti do kraja života! (FOTO)

A post shared by CoffeeBras (@coffeebras) on

Kao što je slučaj sa svakim drugim iracionalnim strahom, Bordejn nije znao zbog čega imao toliku fobiju od Švajcarske, ali jodlovanje mu je još više pojačavalo strah.

"To jednostavno osetite u srži. Užasno je", rekao je o jodlovanju, posebnoj vrsti pevanja bez teksta, po čemu je Švajcarska takođe poznata.

Koliki je njegov strah bio govori i činjenica da je putovao u zemlje koje bi turisti uglavnom izbegavali, poput Libije, Senegala i Trinidada, a zemlja čokolade je izostala sa njegove liste destinacija.

Osim Švajcarske, Bordejn je za života priznao da se plaši i klovnova, mimičara, karaoka i pacova. Tu je i hrana koju se zakleo da u životu neće jesti - meso mačke, psa, potencijalno zaražena salata i hrana koja se služi u avionu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs