Jeziva legenda

Sablasno ostrvo u Meksiku: Hiljade pari očiju čuvaju duh stradale devojčice! (FOTO)

Po legendi koja kruži u oblasti u kojoj se ovo ostrvo nalazi, pre mnogo godina je na njegovoj obali pronađeno telo devojčice koja je nastradala pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima
Destinacije
00:04h Autor:
Sablasno ostrvo u Meksiku: Hiljade pari očiju čuvaju duh stradale devojčice! (FOTO)
Foto: Profimedia

Južno od Meksiko Sitija, između kanala Hoćimiko, nalazi se ostrvce za koje niko nije planirao da postane turistička destinacija, ali je ono danas jedno od najzanimljivijih mesta u Meksiku, prenosi NationalGeographic.rs.

Reč je o Ostrvu lutaka - Isla de las Munecas.

Zabranjene destinacije: 9 mesta koje nikad nećete posetiti (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Po legendi koja kruži u oblasti u kojoj se ovo ostrvo nalazi, pre mnogo godina je na njegovoj obali pronađeno telo devojčice koja je nastradala pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U njenu čast, o grane drveća su kačene lutke, za koje mnoge veruju da su danas čuvari duha preminule devojčice. Mnogi posetioci ostrva čuli su legende o tome kako lutke okreću glave, pomeraju ruke i noge, otvaraju i zatvaraju oči… Neki su u svojim opisima ostrva preterali do te mere da su pričali o šapatima između lutaka i priče o tome da su, dok su bili u čamcima, čuli zov s ostrva.

Selo bez imena: Legenda o najukletijem mestu u Evropi (FOTO, VIDEO)

Šta je istina?

Don Hulijan Santana Barera je godinama brinuo o ostrvu. Jednog dana pronašao je telo preminule devojčice, a ubrzo potom je video da morem pluta njena lutka. Podigao ju je i okačio na drvo kako bi pokazao poštovanje prema devojčici. Ubrzo potom donosio je sve više lutaka i ukrašavao drveće njima. Bio je opsednut.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Njegovi prijatelji i porodica tvrdili su da ga je trenutak kada je pronašao telo deteta potpuno promenio. Pola veka je skupljao lutke i kačio ih na grane, verujući da je duh devojčice koju nije uspeo da spase u njima.

Nakon pedeset godina opsesije, on je pronađen mrtav – udavio se, a voda je izbacila njegovo telo baš na mestu na kojem je pronašao dete pre mnogo godina.

Jeziva legenda ledi krv u žilama: Neretva rikom doziva svoje žrtve!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Mnogi veruju da se Hulijanov duh pridružio sablasnoj atmosferi ostrva.

Od njegove smrti, Ostrvo lutaka je doživelo neverovatnu popularnost.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

O njemu je objavljen veliki broj novinskih članaka, snimljene su mnoge televizijske emisije o njemu, a broj turista koji oduševljeno lutaju šumom je sve veći.

I svi oni sa sobom donose lutke.

Legenda o Đavoljoj Varoši: Okamenjeni svatovi teraju strah u kosti! (FOTO, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs