Fenomenalni trik

OVO PRIRODNO ĐUBRIVO OPORAVLJA I UVELE BILJKE, A ZDRAVE UDVOSTRUČI: Treba vam samo kora od banane! (RECEPT)

Svi koji su probali, oduševljeni su

Bašta
Autor:
OVO PRIRODNO ĐUBRIVO OPORAVLJA I UVELE BILJKE, A ZDRAVE UDVOSTRUČI: Treba vam samo kora od banane! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ovo je super prirodan način da podstaknete rast biljaka, a pomoći će vam i kod onih koje ste već "otpisali" jer su počele da venu!

"Bez ikakvih kemikalija udvostručiće vaše biljke", kažu vlasnici biljaka koji su isprobali trik s "banana vodom". Trik je postao vrlo popularan na australijskim društvenim mrežama, nakon što je objavljen na Facebook stranici za amaterske baštovane.

Voda koja se dobija mešanjem veoma zrelih kora banana sa smeđim šećerom i vodom i potom čekanja nekoliko dana da se smesa fermentiše, naziva se novim "svetim gralom prirodnog đubriva", piše Dejli Mejl.

- Vodu dodajte biljkama, a kora kasnije može da ide u kompost. Moje biljke su zelene i pune života zbog toga - napisali su oni koji su isprobali trik na biljkama koje su bile uvenule do te mere da je bilo izgledno kako neće preživeti.

Razlog zbog kojeg trik deluje je taj što banana deluje kao prirodno đubrivo za biljke. One su prepune minerala kalijuma, fosfora i kalcijuma i imaju mnoštvo blagodati za biljke.

- Pomažu kod poboljšanja opšte životne snage i života, izgradnje otpornosti na štetočine i bolesti i pri oprašivanju. Fosfor u banani takođe pomaže u dobrom rastu korena i izdanaka - napisali su baštovani.

Što se tiče toga koliko često treba koristiti ovaj prirodni pomagač, ova žena savetuje svakih nekoliko nedelja. Jednostavno svaki put kada neko pojede bananu, koru stavite u vodu i iskoristite za biljku kojoj je najviše potrebno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs