Upečatljive lepotice

4 sobne biljke koje uspevaju u potpunoj senci: Najlepši ukras enterijera! (FOTO)

Njima oduststvo svetlosti godi

Enterijer
12:51h Autor:
4 sobne biljke koje uspevaju u potpunoj senci: Najlepši ukras enterijera! (FOTO)
Kraljevska begonija (Begonia rex), Foto: Profimedia

Ako spadate među one kojima sobne biljke ne uspevaju, dobro je znati da postoje biljke koje uspevaju baš u svim uslovima, pa čak i bez puno svetla. Bitno je samo izabrati neku izdržljivu i posvetiti joj malo pažnje, pa u prostoru ipak možete imati malo zelenila koje će pružiti dašak prirode.

Evo biljaka koje mogu uspeti i bez puno svetla, odnosno gotovo i u mraku:

Adiantum (lepezasta paprat)

Spada u porodicu paprati, a poznata je pod nazivom Maidenhair Ferns i nežnim tankim zelenim lepršavim listićima. Većina paprati odlično uspeva u terarijumima, pa sigurno nećete imati problema ako je malo previše zalijete ili ako uopšte nema svetla. Među papratima se posebno ističe srebrna paprat.

Ove 3 sobne biljke svaki dom mora da ima: U roku od jednog sata ukloniće sve viruse iz vazduha!

Sobna begonija

Ova biljka dolazi s različitom paletom boja i oblika listova, a kod nas je uvrežena Begonija reks ili Carska ili kraljevska begonija. Ta vrsta može da živi i bez svetla, jedino je važno paziti da ne preterate sa zalivanjem.

Švedski bršljan

Poznata je pod nazivom Plectranthus australis. To je brzorastuća travnata biljka koja odlično uspeva kao viseća biljka. Idealna je za početnike, jer odlično uspeva bez obzira na to koliko je zalivate, pa i bez prirodnog svetla.

Najbolje prirodno đubrivo za sobne biljke: Čista energija za cveće! (RECEPT)

Nana

U prirodi raste u močvarnom okruženju, pa će i kod kuće odlično uspevati u uslovima terarijuma. Uz vrlo malo truda dobićete sveže listiće za čaj, kao začin voćnoj salati ili biljku koja ispunjava prostor prelepim osvežavajućim mirisom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs