MOĆNE BILJKE

Ove 3 sobne biljke svaki dom mora da ima: U roku od jednog sata ukloniće sve viruse iz vazduha!

Priroda je moćna kada je čuvanje zdravlja u pitanju 

Enterijer 21.03.2020. - 18:42h Autor: stil/mogujatosama
Foto: Shutterstock

Ukoliko ste se ikada našli u prostoriji u kojoj se nalaze biljke, sigurno ste primeili koliko je vazduh čistiji i svežiji. Pojedine biljke imaju moć da oteraju sve viruse i bakterije koje se nalaze u prostorijama.

 

One su poželjne u prostorijama u kojima se nalazite, a naročito u ovom periodu. Pojedine vrste imaju mogućnost da pročišćavaju vazduh, ali priča se tu ne završava, jer njihovo dejstvo može biti i dosta konkretnije - kućne biljke mogu da vas štite od virusa, što je i te kako korisna informacija.

 

Tajna je u povišenoj vlažnosti vazduha, kojoj ove biljke doprinose, a koja zapravo uništava viruse i bakterije kojima smo okruženi. Njihovo prisustvo životni prostor čini zdravijim, a imunitet jačim.

Istraživanje je pokazlo da kada vlažnost vazduha pređe 40 %, u stanju je da se zaraza znatno redukuje. Osim što imaju zdravstvenu ulogu, one su i estetski lepe, pa će oplemeniti svaki prostor.

 

Evo o koje 3 vrste se radi:

 

Potos i Filadendron

 

Potos je poznat po tome da je izuzetan prečišćivač vazduha, da ubija duvan, isparenja, štetne materije, i najbolje je da ga držite u kuhinji ili dnevnom boravku.

 

Filadendron je naročito popularan kada su sobne biljke u pitanju, a i sjajan za vlažnost vazduha, pa bi i njega trebalo da imate u kolekciji.

 

Vodič za kompletnu dezinfekciju i čišćenje doma: Ova prirodna sredstva očistiće svaku površinu do tančina! (RECEPT)

foto: Shuterstock

Monstera

 

Monstera je popularna sobna biljka, koja je vrlo lagana za održavanje. Najbolje je da je držite na senovitim mestima koji nisu direktno izloženi suncu, i to u prostoriji gde najviše boravite. Njena moć uklanjanja virusa je jako velika.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs