Humanost na prvom mestu

Samohrani otac brinuo o sinu obolelom od leukemije: Postupak kolega ga rasplakao!

Bez ove velike podrške bio bih nezaposlen, izjavio je otac

Lifestyle 08.02.2018. - 15:18h Autor: jutarnji.hr
Foto: Shutterstock

Radnici nemačke kompanije dobrovoljno su odradili gotovo 3.300 prekovremenih sati, a sve to kako bi njihov kolega mogao da bude uz sina koji boluje od leukemije. Andreas Graf je samohrani otac i radi kao radnik na traci u Heseu. S posla je izostao gotovo punu godinu kako bi bio uz sina, piše Bi-Bi-Si.

 

Nakon što je njegovom četvorogodišnjem sinu Juliusu dijagnostikovana leukemija, više od 700 radnika odgovorilo je i reagovalo na molbu šefa.

 

"Bez ove velike podrške bio bih nezaposlen", rekao je Graf za lokalne novine Oberhessische Presse.

 

Kad je u januaru prošle godine saznao da mu sin boluje od maligne bolesti, raka krvi, odmah je uzeo sav godišnji odmor, a potom i neplaćeno.

 

Nije mogao ni sebe ni sina da pripremi na duge sate koje će sledećih meseci provesti u bolnici. Prvih devet nedelja lečenja Julius je bio prikovan za krevet. Graf (36) je počeo da se boji da će izgubiti posao nakon što je iscrpeo i sve neplaćene opcije.

 

Doktori rekli da im sin neće doživeti 1. rođendan: Na ovo čudo niko nije računao! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Tada je uskočila šefica Odeljenja ljudskih resursa. Uz podršku rukovodećih i sindikata Pia Mejer je pozvala radnike Seidela i ogranka Karus u Fronhauzenu da doprinesu prekovremenim satima.

 

"Odziv radnika je bio neverovatan. Apsolutno svi su donirali svoje sate", rekla je Mejer. Za dve nedelje od objave molbe skupili su ukupno 3,264.5 sati.

Kad je saznao za velikodušnost kolega, uključujući ljude koje nikad nije upoznao, Graf se rasplakao od sreće jer je shvatio da će moći da izostane s posla više od godinu dana kako bi brinuo za Juliusa.

 

Međutim, nakon što je proveo devet meseci uz sinovljev krevet, a Julius se upravo spremao da se vrati kući, porodica je doživela još jedan težak udarac. Njegova žena i Juliusova majka je umrla od srčane bolesti.

 

Danas samohrani otac Graf pokušava da gleda pozitivno na budućnost. Julius će krajem februara napuniti pet godina, a lečenje je nastavio kod kuće.

 

Posao mu da vodi pacijente do sobe: Snimak kamere otkrio šta im stvarno radi! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Andreas kaže da je Julius pun energije i nada se da će uskoro krenuti u lokalni vrtić, a on planira da se postepeno vrati na posao.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs