Isrobajte

Uđite spokojni u novu godinu: Novogodišnji rituali za sreću i napredak!

Mnogi kažu da muči osećaj praznine u vreme Nove godine. Izaberite svoj ritual koji će vas ispuniti osećajem mira i veselja

Lifestyle
Autor:
Uđite spokojni u novu godinu: Novogodišnji rituali za sreću i napredak!
Foto: Shutterstock

U zavisnosti od dela sveta u kojem živite, svako ima svoju tradiciju koju upražnjava uoči Nove godine. Jedni nose određene boje jer smatraju da će im to doneti sreću, drugi prisustvuju izlasku Sunca, pa na taj način pozdravljaju Novu godinu, dok neki vreme provode analizirajući prethodnu godinu i planirajući novu koja je pred njima. Ovo su neki od saveta kako da privučete sreću i pozitivnu energiju u vaš život.

Poljubite nekoga dragog u ponoć, to će vam obezbediti sreću, harmoniju i napredak u narednih dvanaest meseci. Ukoliko budete sami kada časovnik otkuca pola noći, poljubite kućnog ljubimca. Nikako ne treba plakati, jer će to privući lošu sreću. Trudite se da to veče budete optimistični i srećni.

Ne pozajmljujte novac ili dragocene predmete. Ukoliko to uradite, znači da ćete isplaćivati novac tokom cele godine. Popunite sve novčanike novčanicama, jer to garantuje prosperitet u novoj godini.

Veruje se da ukoliko u ponoć pojedete dvanaest zrna grožđa, koji simbolizuju dvanaest meseci u godini, tokom cele godine imaćete sreće, obilja i bogatstva. Ukoliko se odlučite za jabuke sa medom, cela godina će vam biti slatka i harmonična.

Obradujte nekog neobičnom čestitkom: Kako da kažete Srećna Nova godina na 23 jezika!

foto: Profimedia

Čišćenje starog nereda i bacanje svih nepotrebnih stvari iz kuće ritual je kojeg se mnogi pridržavaju. Generalno čišćenje stana je poželjno kako biste se oslobodili negativne i privukli pozitivnu energiju. Neki praktikuju običaj bacanja stare metle, te kupovine sasvim nove. To simboliše čišćenje prašine stare godinu dana, kako se ona ne bi prenela u novu godinu. Otvorite vrata u ponoć, na ta način pustićete sve negativnosti iz kuće.

Hrana je često neizostavni deo na mnogim novogodišnjim proslavama. Širom planete spremaju se specijalna jela, posebno namenjena za novu godinu. U nekim delovima sveta ljudi spremaju boraniju ili leću, koje kako se veruje donose sreću. Pojedini peku posebne novogodišnje kolače, koji predstavljaju kovanice novca koji će doneti napredak i sreću. Sklonite sav oštri pribor za sečenje, poput noževa, makaza ili žileta. Smatra se da ovi predmeti mogu iseckati sreću na više delova i doneti nesreću.

Mnogi Novu godinu dočekuju u porodičnim molitvama, u kojima se izražava zahvalnost i ljubav. Molitvu treba čitati od srca i sa nadom da će ona biti uslišena. Potrebno se fokusirati na ono što želite da vam donese novo leto Gospodnje.

Isplatite sve račune i dugove kako bi pozitivno i rasterećeno ušli u novu godinu. Na taj način rešićete se problema iz prošlosti. Ukoliko niste u stanju da isplatite sva dugovanja, uplatite makar simboličnu cifru, kao znak pozitivne akcije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs