Šok

Pismo poslanika uzburkalo javnost: Primam 5.000 evra mesečno, a ništa ne radim!

On tvrdi da nije dobio nikakva zaduženja i da mu njegovi pretpostavljeni nisu poverili nijedan posao otkako je stupio na dužnost u februaru prošle godine
Lifestyle
10:20h Autor:
Pismo poslanika uzburkalo javnost: Primam 5.000 evra mesečno, a ništa ne radim!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Jedan kiparski funkcioner uzburkao je javnost u zemlji pošto se u pismu predsedniku Republike požalio da već godinu dana prima platu, a ništa ne radi.

Marios Drusiotis naveo je da nije obavio nijedan posao otkako je u februaru prošle godine imenovan na funkciju zamenika ministra energetike, trgovine i turizma, kako bi kontaktirao sa stranim investitorima u vezi sa projektima iz svog resora.

U pismu predsedniku Nikosu Anastasijadesu koje je ove nedelje objavljeno na sajtu dnevnog lista Filelefteros, Drusiotis tvrdi da nije dobio nikakva zaduženja i da mu njegovi pretpostavljeni nisu poverili nijedan posao otkako je stupio na dužnost.

''Smatram da je neprihvatljivo da jedan funkcioner sa koeficijentom plate A13+2 ne radi ništa", napisao je on. Po ovom koeficijentu, kiparski funkcioneri primaju oko 5.000 evra mesečno, iako prosečna zarada u ovoj zemlji, članici Evropske unije (EU) i Evrozone, iznosi 1.500 evra.

Ima platu 30.000, i može sebi sve da priušti: Beograđanka otkriva kako!

Drusiotis je ironično dodao da bi mogao i da ostane kod kuće, a država bi tako uštedela novac koji troši na električnu energiju u njegovom kabinetu.

On je, međutim, juče odbio da za Frans press komentariše svoje tvrdnje, koje su uzburkale javnost na ovom mediteranskom ostrvu.

Sa druge strane, kiparski ministar energetike, trgovine i turizma nazvao je postupak svog zamenika "klevetom državne funkcije".

Prema njegovim rečima, novoimenovani zamenik zadužen je za privlačenje stranih investitora i otklanjanje administrativnih prepreka sa kojima se oni suočavaju.

Kipar je zbog finansijske krize u martu 2013. godine postigao dogovor o paketu pomoći sa Evropskom komisijom, Evropskom centralnom bankom i Medjunarodnim monetarnim fondom, a gradjani uglavnom smatraju da su političari privilegovani. U zamenu za pomoć, Kipar je morao da smanji bankarski sektor, sprovede strukturne reforme i privatizuje državnu imovinu, dok su oporezovani depoziti u bankama veći od 100.000 evra.

Država je bila na ivici bankrota pošto su banke pretrpele velike gubitke kada je otpisan deo grčkog duga.

Ispovest pacijenta koji je pobegao iz bolnice glavom bez obzira: Tužno stanje zdravstva u Srbiji!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs