Obratite pažnju

Jedina stvar koju ne smete da radite kad smršate: Skinula 10 kg, pa napravila fatalnu grešku! (FOTO)

Za nekoliko meseci Silvija je smršala 10 kilograma, a onda napravila grešku koja je sve upropastila
Lifestyle
10:40h Autor:
Jedina stvar koju ne smete da radite kad smršate: Skinula 10 kg, pa napravila fatalnu grešku! (FOTO)
Foto: Instagram

Silvija Kim nikada nije bila mršava, ali kada su joj se roditelji razveli, počela je da jede više nego ikada, i to peciva, testa i slatkiše. Takođe, nikada se nije preterano opterećivala sportom, izuzev šetnje s vremena na vreme i časa baleta jednom nedeljno.

5 razloga zašto se gojite na stomaku - Ako ne odustanete od njih, zaboravite na lep struk!

Kada je postala tinejdžerka, primetila je strije na butinama i kukovima, ali ni tome nije pridavala mnogo pažnje, ali je u trenutku kada je krenula na fakultet, shvatila da svo vreme kupuje sve veću odeću. Međutim, jedne večeri pre izlaska u grad, dvadesetjednogodišnja Silvija je sa drugaricama napravila seriju fotografija.

Kada je uzela da ih pregleda, bilo ju je sramota što je toliko krupna u odnosu na svoje prijateljice. Već sledećeg jutra odlučila je da nešto uradi povodom svoje težine - prenosi Women's Health.

Izmerila se, a kada je vaga pokazala skoro 70 kilograma (Silvija je visoka 151 cm), prelomila je i odlučila da krene u teretanu. To je bilo mnogo lakše nego da promeni ishranu, jer je bila veliki gurman. Za početak je smanjila porcije, a zatim izbacila testa, grickalice i slatkiše. Za nekoliko meseci smršala je 10 kilograma. Bila je prezadovoljna svojim izgledom i rezultatima, a onda je napravila fatalnu grešku - mislila je da je to to.

Zamalo sam ubila ćerku svojom kilažom - Lejla (29) otkriva zašto je skinula pola svoje težine! (FOTO)

Instagram / Silvija Kim
Instagram / Silvija Kim

"Kada sam dostigla svoj cilj, nisam shvatala da treba da radim na održavanju nove kilaže" - priznaje Silvija.

Počela je da preskače treninge po malo, sve dok se njena fizička aktivnost nije svela na jedno trčanje u dve nedelje. Prestala je i da pazi na hranu, jela je isto što i njeni prijatelji ili šta joj je izgledalo privlačno.

Jedini zdrav način da smršate - Napitak pravite po svom ukusu, a kilogrami nestaju! (VIDEO)

Silvija se u potpunosti vratila starim navikama, pa su se i kilogrami vratili. Sada Silvija opet počinje sve iznova, ali mnogo pametnije i želi da svima koji su u njenoj situaciji da dva odlična saveta:

1. Stalno zadajte sebi ciljeve

Kada sam dostigla svoj cilj, nisam imala nikakav novi. Sada znam da je trebalo da obaram svoje rekorde u trčanju, povećavanju težine tegova... To je ono što vam svo vreme održava motivaciju.

2. Ne odzvolite da vam dosadi

Iste vežbe i iste namirnice svaki dan lako dosade. Zato je važno da menjate vežbe i ubacujete nove, zdrave namirnice na svoj jelovnik, kako ne biste posustali.

Kućni trening koji topi kilograme - Do savršene linije za samo 10 minuta dnevno! (VIDEO)

Ilustracija / Shutterstock
Ilustracija / Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs