Svaka čast

Smršala 57 kilograma za godinu dana: Bila sam deblja od novogodišnje jelke! (FOTO)

Iako je uživala tokom novogodišnjih praznika, Samanta se zapanjila kada je na fotografijama videla koliki su joj stomak i podbradak, kao i koliko joj je krupna u licu. Zato je obećala sebi da će sledećeg Božića da izgleda potpuno drugačije
Lifestyle
20:02h Autor:
Smršala 57 kilograma za godinu dana: Bila sam deblja od novogodišnje jelke! (FOTO)
Foto: Facebook / Samantha.feast.3

Majka dvoje dece smršala je neverovatnih 57 kilograma za godinu dana nakon što je na prošlogodišnjim fotografijama uvidela da je krupnija od novogodišnje jelke!

Iako je uživala tokom praznika, Samanta Fist zapanjila se kada je na fotografijama videla koliki su joj stomak i podbradak, kao i koliko joj je krupna u licu. Zato je obećala sebi da će sledećeg Božića da izgleda potpuno drugačije.

Tri godine je maltretirao zbog izgleda - kada je smršala, hteo je da izađu, a ona mu je vratila za sve!

Kada je stala na vagu, 43-godišnja Engleskinja bila je zapanjena cifrom - bila je teška 136,5 kilograma. Ona priznaje da ne može da se seti perioda kada nije bila gojazna.

"Cela moja familija uživa u hrani, tako da sam odrasla obožavajući velike zajedničke obroke i uvek sam morala da pojedem sve sa tanjira", kaže Samanta. Međutim, kao posledica toga, njen struk se sve više širio i sa 18 godina je već imala 95 kilograma.

Ona je dokaz da može - počela je laganom šetnjom, a smršala 84 kilograma!

"Mom suprugu nikada nije smetala moja težina, tako da nisam brinula o njoj", objašnjava Samanta, koja se nakon dve trudnoće još više ugojila, jer je u svakoj jela za dvoje.

"Jela sam sve što sam želela. Kao da sam imala dozvolu da jedem koliko god hoću, bez ikakvog osećaja krivice", dodaje ona. Međutim, to je ostavilo traga. "Nakon toga, apetit mi je bio nikada veći".

Pošto je radila dva posla i sa dvoje male dece, uverila je sebe da nema vremena da kuva zdrave obroke, pa je njena porodica uglavnom jela gotova jela, pomfrit i pice. Pred televizorom je obično pila toplu čokoladu i uživala u slatkišima - tortama, kolačima i keksu. Kako je svake godine bivala sve teža,to se odrazilo i na njeno zdravlje.

Osim što je bila nesrećna, Samanta nije mogla dugo da hoda, a da se ne zadiše, a penjanje uz stepenice joj je svaki put teško padalo. Odlučila je da je vreme za promene, i od januara je krenula sa zdravom ishranom. Iz ishrane je izbaci picu, hleb i ostalo kalorično testo i počela da jede pahuljice, domaće supe, povrće, voće i meso sa roštilja.

Nekada su je vređali, sada joj se dive - Džesika otkriva kako je smršala 70 kilograma.

"U početku mi je užasno nedostajala omiljena hrana i mislila sam da je mršavljenje nemoguća misija, ali bih se setila fotografije pored jelke i to mi je vraćalo motivaciju", kaže Samanta. Tokom prve nedelje dijete smršala je 4 kilograma, što ju je oduševilo i dodatno ojačalo u odluci da smrša.

Počela je i više da se kreće, a išla je i na plivanje. Njene ćerke su bile oduševljene izgledom svoje majke.

"Rekle su mi da izgledam odlično, a kada sam videla koliko su ponosne, znala sam da se sve isplatilo. Po prvi put volim svoj odraz u ogledalu i to samo zahvaljujući onoj fotografiji", rekla je Samanta.

Mlada smršala 51 kilogram da bi mladoženja mogao da je prenese preko praga.

"Ovo će biti moj prvi "mršavi" Božić, kojeg ne mogu da dočekam. Nekada sam se užasavala traženja idealne svečane haljine, a sada ne znam u koju ću radnju pre da odem. Prestravila sam se kada sam videla moje fotografije sa jelkom, ali drago mi je što ih je moj suprug Dejvid napravio. Sada mi je život potpuno promenjen. Samopouzdanje je najbolji poklon koji sam mogla da dobijem", kaže Samanta.

Smršala 45 kilograma, pa je napustili prijatelji: "Mislila sam da će im biti drago!"

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs