OVAKO JE 1 SNAJA OSRAMOTILA NAJUGLEDNIJU PORODICU NA SVETU: Bruku koju im je Sara priredila ni DUNAV ne može da OPERE

Sara Ferguson osramotila je kraljevsku porodicu kao nijedna snaja pre nje, priredila im je veliki skandal.

Lifestyle
13:03h Autor:
OVAKO JE 1 SNAJA OSRAMOTILA NAJUGLEDNIJU PORODICU NA SVETU: Bruku koju im je Sara priredila ni DUNAV ne može da OPERE
Foto: Profimedia

Princ Endrju i Sara Ferguson imaju prilično nekonvencionalan odnos: iako su razvedeni od 1996. godine, par je ostao blizak i čak žive zajedno u Vindzoru. Par se venčao 1986. i nakon braka dobio titule vojvode i vojvotkinje od Jorka. Imali su dvoje dece, princezu Beatris i princezu Evgeniju, pre nego što su se rastali 1992. i razveli 1996. godine.

"Nisi se udala za bajku, udala si se za muškarca", rekao je Ferguson, koji je od milja poznat kao Fergi, Opri Vinfri u vreme njihovog razvoda. "Zaljubila si se i udala za čoveka, a onda moraš da se pomiriš sa bajkom. Sada to nije bajka, to je pravi život."

Sara Ferguson
foto: Profimedia

A "stvarni život" je došao sa sopstvenim suđenjima za bivši kraljevski par: Fergie je uhvaćena u skandalu sa gotovinom za pristup 2010., a princ Endru je 2022. rešio tužbu za seksualni napad sa Virdžinijom Giufre, žrtvom trgovine Džefrijem Epstajnom. . Uprkos izazovima, Fergie je tvrdila da se "sprijateljila sa prošlim greškama" — i da nastavlja da ima bliske odnose sa svojim bivšim mužem.

"Mislim da je sjajna stvar što smo mi apsolutno najneobičniji primer ujedinjene porodice", rekla je Fergi o svom odnosu sa Endrjuom. "On je najbolji čovek u mom životu. On je veliki džentlmen, i ima esenciju zlata. On je grumen dobrote."

Sara Ferguson
foto: AP / Steve Parsons

Evo bližeg pogleda na Saru Ferguson i njen odnos sa princom Endrjuom tokom godina.

Princa Endrjua poznaje još od malih nogu

Fergi i Endru su se prvi put sreli kada su imali oko 3 godine na marginama polo terena, rekli su njeni roditelji za Vašington post pre njihovog venčanja 1986. Fergijev otac, penzionisani vojni major Ronald Ferguson, i Endrjuov otac, princ Filip, igrali su zajedno polo kada su bili deca — a njen otac je takođe bio polo menadžer za Endrjuovog brata, kralja Čarlsa.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Spojila ih princeza Dajana

Princeza Dajana, koja je bila Fergijeva najbolja prijateljica iz vremena kada su bili tinejdžeri, bila je ta koja ju je zvanično upoznala sa princom Endrjuom 1980-ih.

"Rekla sam joj: 'Oh, Endru stvarno dobro izgleda'," rekla je vojvotkinja za u julu 2021. "A ona je rekla: 'Uh, Fergs!' "

Princeza Dajana je tada Fergi dodala na listu gostiju zabave u junu 1985. koju je kraljica organizovala tokom nedelje Rojal Askota.

Sara Ferguson
foto: DAVID GILES / AFP / Profimedia

"Naterani smo da sedimo jedno pored drugog", rekao je princ Endrju u intervjuu za veridbu. "U Askotu je, takoreći, cela stvar krenula", dodao je on.

Nakon burne romanse, princ Endrju i Fergi venčali su se u Vestminsterskoj opatiji u Londonu 23. jula 1986, nakon čega je usledilo pojavljivanje (i njihov prvi poljubac kao muž i žena) na balkonu Bakingemske palate. Kraljevsko venčanje održano je samo tri meseca nakon što su njihove veridbe objavljene u martu 1986.

"Venčali smo se iz potpune ljubavi. I kada sam otišla tim putem, udala sam se za svog muškarca", rekla je Piersu Morganu 2011. godine.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Bračna kriza

Princ Endrju je zbog obaveza sve češće bio odsutan, a Sara je postajala sve nezadvoljnija. Izlazila je, javno pila i flertovala s drugim muškarcima, a javnost ju je ismevala na svakom koraku. Već 1991. brak ovog kraljevskog para bio je u velikim problemima, a ozbiljno se šuškal da Sara vara svog princa sa milionerom Stivom Vajtom.

Iako te glasine nisu zvanično nikad potvrđene, par se ipak rastao 1992. godine, nakon 6 godina braka.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Razvod za kraljevske standarde definitivno nije prošao mirno i dostojanstveno. Kraljica je objavila Sarinu listu dugova i javno je se odrekla rekavši kako neće platiti njena dugovanja.

Sara je na skandal odgovorila skandalom. Snimljena je u toplesu u društvu Džona Brajana, što ju je dodatno udaljilo od ostatka porodice. Kada je poslala cveće za rođendan princezi Margareti, ona joj je odgovorila kako "niko nikada nije više osramotio kraljevsku porodicu od nje".

Princ Endrju, Princeza Beatris, Sara Ferguson
foto: Profimedia

Finansijka prevara

Vojvotkinja od Jorka tražila je 500.000 funti od novinara na tajnom zadatku da mu obezbedi susret sa svojim bivšim suprugom, princom Edrjuom.

Britanska vojvotkinja od Jorka Sara Ferguson snimljena je kako za 500.000 funti pokušava da proda pristup svom bivšem suprugu, britanskom princu Endrjuu. Ona je, naime, reporteru britanskog tabloida, koji je bio na tajnom zadatku, za ogromnu sumu novca ponudila da obezbedi sastanak sa princom.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Prema navodima tog medija, Fergusonova je novinaru, koji se predstavio kao bogati biznismen, u dva navrata, prvo u hotelu u Njujorku, a potom u klubu „Belgravija" u Londonu, obećala da će ga upoznati sa princom. Na snimku njihovih susreta vidi se kako vojvotkinja, na ivici suza od uzbuđenja, uzima sumu od 40.000 dolara i kaže: "Mogu da otvorim koja god vrata poželite. Endrju mi je rekao - kaži mu da je cena 500.000 funti"

Tabloid tvrdi da se Fergusonova novinaru navodno požalila da joj je posle razvoda braka određeno primanje od samo 15.000 funti godišnje. "Napustila sam kraljevsku porodicu samo s prijateljstvom, bez novca. Dajana je dobila 20 miliona. Zato je kraljica u dobrim odnosima sa mnom jer nikada nisam uzela ništa od njih", rekla je vojvotkinja.

Sara Ferguson
foto: AP / Gareth Fuller

Ipak, nakon svih zavrzlama i problema, Sara i njen nesuđeni princ Endrju uspeli su da prevaziđu probleme iz prošlosti i danas su bliski prijatelji. Nihove ćerke odrasle su u skladnom domu, a oni se nikada nisu sporili oko starateljstva nad njima.

Ostali članovi kraljevske porodice imaju podeljena mišljenja o Sari Ferguson, jedni je vole, a drugi je preziru. Tako je prisustvovala venčanju Harija i Megan, ali ne i Vilijama i Kejt koji su kategorički odbili da je pozovu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs