KADA JE VOJVODA OTKRIO DA NJEGOVA ŽENA IMA AFERU SA 19 GODINA MLAĐIM GEJ LJUBAVNIKOM: SVESNO je odlučio da bude ROGONJA

Noć kada je Edvard VIII, nekadašnji kralj Engleske čuo da ga žena vara sa 19 godina mlađim gej ljubavnikom pokrenula je lavinu neočekivanih događaja

Zanimljivosti
Autor:
KADA JE VOJVODA OTKRIO DA NJEGOVA ŽENA IMA AFERU SA 19 GODINA MLAĐIM GEJ LJUBAVNIKOM: SVESNO je odlučio da bude ROGONJA
Insert iz filma, Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Edvard VIII bio je kralj Ujedinjenog Kraljevstva sve od očeve smrti pa do svoje abdikacije, kada postaje princ Edvard, vojvoda od Vindzora. Inače, princ Edvard je ostavio krunu zbog žene, glumice Volis Simpson. I pomislili biste da je takva ljubav sve, da joj ravne nema, ali realnost je bila malo drugačija.

O tome da su Edvard i Volis imali ozbiljne bračne probleme otkrivaju papiri bivše privatne sekretarice vojvode od Vindzora.

U njima stoji da je Edvard ostavio krunu i odrekao se prestola kako bi oženio Volis, ali ona zbog njega nije htela da prestane sa vanbračnim aktivnostima.

Volis Simpson
foto: Profimedia

Kako stoji u spisama, Volis je nakon 13 godina braka, muža prevarila sa 19 godina mlađim Amerikancem Džimijem Donahjuom koji je do tada bio poznat kao promiskuitetni homoseksualac.

"Onog trenutka kada se vojvoda vratio iz njujorškog kluba, neko mu je rekao da je vojvotkinja svake noći izlazila sa istim mladićem u provod. Revoltiran, vojvoda od Vindzora se popeo do svoje spavaće sobe gušeći se u suzama. Čula sam ga kako se raspravlja sa suprugom: "Nije zato što si vojvotkinja do Vindzora, nego zato što si moja žena. Svakom muškarcu bi smetalo da mu se žena tako ponaša," plakao je vojvoda," piše u spisima.

Volis Simpson
foto: Profimedia

"Nisam čula da se vojvotkinja brani. Izašla je brzo iz njegove sobe, spuštenog pogleda, a sva veselost je nestala sa njenog lica. Bila je veoma dugo tiha i pokorna posle toga. Telefonom je odmah otkazala sve planove koje je imala sa tim momkom."

Vojvotkinja od Vindzora je započela svoju aferu sa Džimijem na brodu Kvin Meri u maju 1950. godine. U to vreme ona je imala 54 godine, a on samo 35.

Džimi je bio bogataš, plejboj, neko ko je živeo kako je hteo.

Veza između njega i vojvotkinje završila se 1954. godine.

Volis Simpson
foto: Profimedia

"Ona se naivno uvek nadala da će se bezbedno izvući sa svojim aferama. Bila je odlučna da se zabavi, a kada ju je uhvatio u preljubi, nije se pravdala niti pokušavala da ga prevari i izmanipuliše.

Takođe joj je bilo krivo što ga je povredila jer joj to nikad nije bila namera. Iako nije osećala istu strast prema njemu, kao što je osećao on prema njoj, nije htela da ga uznemiri. Njen posao je bio da ga usreći i ona je taj "posao" shvatala ozbiljno," piše u spisima koja se nalaze u arhivi i koja su svetlost dana videla tek 2011. godine kada je gospođica koja ih je pisala umrla u dobio od 92 godine.

Volis Simpson
foto: Profimedia

Kasnije biografije o vojvodi od Vindzora kažu da je Edvard svesno dozvolio da bude rogonja. Imajući u vidu da je Džimi imao ozbiljne homoseksualne aktivnosti, veruje se da on i Volis nisu imali intimne odnose.

Kada je Volis ostavila Džimija, dinamika između bračnog para ostala je nepromenjena: on je voleo da bude potreban, a ona je očekivala apsolutnu posvećenost.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs