neuništiva aleksis

MUŽ POKUŠAO DA JE PRODA ARAPSKOM ŠEIKU, A ONA NAŠLA 32 GODINE MLAĐEG MOMKA: "Žena nikad nije dovoljno bogata i mršava"

Nedavno je napunila 90 godina i uveliko se sprema za ulogu žene koja je britansku monarhiju dovela u tešku krizu.

Vip priča
Autor:
MUŽ POKUŠAO DA JE PRODA ARAPSKOM ŠEIKU, A ONA NAŠLA 32 GODINE MLAĐEG MOMKA: "Žena nikad nije dovoljno bogata i mršava"
Gde je danas Džoan Kolins?, Foto: Profimedia

Ako ćemo iskreno, niko od nas ne pamti neku veliku filmsku ulogu Džoan Kolins, ali nju zna ceo svet. Britanska diva u maju je napunila 90 godina i za svoje godine se odlično drži. Za nju ni na jednom životnom polju nema predaje, pa ni u poslu, jer se upravo sprema da snimi film o ženi koja joj je vrlo slična: Volis Simpson.

Film će se zvati "U krevetu s vojvotkinjom". Američka raspuštenica Volis je bila fatalna po britansku monarhiju - monarh Edvard Osmi ju je toliko voleo da je zbog nje abdicirao. Džoan Kolins oživeće poslednjih 15 godina života ove mondenke koja je izjavila da žena nikada ne može da bude dovoljno bogata i dovoljno mršava. A onima koji se čude što Džoan Kolins želi da glumi u tako poznom dobu, ovo čudo od žene je poručila:

- Radim zato što od toga živim. Pa šta mislite, odakle mi novac?!

Džoan Kolins
foto: Profimedia

Kad se 1983. Kolinsova pojavila na kraju prve sezone kultne serije "Dinastija" i s velikim belim šeširom ušla u kadar, svi su shvatili da se događa nešto veliko.

Njen lik zle, lukave i osvetnički raspoložene Aleksis Karington, prve žene patrijarha porodice Blejka, oživeo je seriju do te mere da je trajala 11 sezona.

Nije morala mnogo da glumi jer je zapravo igrala samu sebe, a u tom trenutku imala je 50 godina!

Uprkos činjenici da je "Dinastija" bila jedna od prvih sapunica, dobila je nagradu Emi i zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih. Kraljica Elizabeta Druga dodelila joj je 2015. titulu dame.

Rođena u Londonu pre 90 godina, vrckava Džoan je bila toliko lepa beba da je njena majka Elza na portikli izvezla rečenicu: "Ne ljubite je!"

Njena rasna britanska lepota čarobnih plavih očiju i markantnog glasa s britanskim akcentom vodila ju je u filmove B produkcije, a snimila ih je 103. Bila je stvorena za uloge bogatašica, a i privatno je volela glamur, šminku, frizure, nakit, nalakirane nokte i dominaciju. Sve to je zadržala do danas. Poslednjih godina nosi perike, a i to joj dobro stoji.

Džoan Kolins
foto: Profimedia

Život Džoan Kolins bio je pun ljubavnih avantura i skoro da nema filmskog partnera s kojim nije bila u vezi, od Harija Belafontea do Vorena Bitija.

Mnogo toga opisala je u svojim memoarima i o tome rado govorila na televiziji. Udavala se pet puta i iz tih brakova ima troje dece. Od prvog muža, irskog glumca Maksvela Rida, razvela se jer je pokušao da je proda na jednu noć arapskom šeiku.

Sa Entonijem Njulijem dobila je sina i ćerku, a iz trećeg braka s producentom Ronom Kasom koji je trajao 11 godina ima ćerku Kejti, s kojom je vrlo bliska. Brak sa švedskim pevačem Piterom Holmom trajao je samo 13 meseci, a Džoan je danas u srećnom braku sa 32 godine mlađim menadžerom Persijem Gibsonom, koji je obožava.

Džoan Kolins
foto: Profimedia

Najveća tragedija njenog života je smrt sestre Džeki, autorke bestselera i knjiga koje su žene gutale zbog obilja seksa u njima, koja je 2015. umrla od raka dojke. Do poslednjeg trenutka sestri nije govorila o bolesti misleći da nije dovoljno jaka da se suoči sa istinom.

Uprkos velikom životnom iskustvu i godinama, jedinstvena Džoan Kolins se ne predaje. Punim plućima uživa u životu i raduje se novim poslovnim izazovima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs