SAZNAJTE VIŠE

"SADA SAM SIROČE": Potresan govor ćerke obeležio poslednji ispraćaj legendarne DŽEJN BIRKIN

Poslednji ispraćaj legendarne glumice, pevačice i ikone stila održan je u pariškoj crkvi Sen-Roš ispred koje su se okupile hiljade građana ali poznatih ličnosti i prijatelja.

Vip priča
Autor:
"SADA SAM SIROČE": Potresan govor ćerke obeležio poslednji ispraćaj legendarne DŽEJN BIRKIN
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ispred pariške barokne crkve Sen-Roš, smeštene u 1. arondismanu, u Parizu središnjem okrugu francuske metropole, okupile su se hiljade ljudi na poslednjem ispraćaju legendarne glumice, pevačice i ikone stila - Džejn Birkin.

Od nje su se, uz članove porodice i prijatelja, oprostile prva dama Brižit Makron, ministarka kulture Rima Abdul-Malak, koleginice glumice Ketrin Danev, Emanuel Bart sa suprugom, rediteljem Frederikom, Šarlot Rempling, pevačica Vanesa Paradi sa suprugom Samuelom Benčetritom, kao i hiljade građana koji su preplavili ulicu Ru Sen-Onore ispred središnjeg ulaza u crkvu Sen-Roš.

Džejn Birkin
foto: Profimedia

Zahvaljujući glasu, stasu i kompletnoj pojavi Džejn Birkin se proslavila kao ikona stila i seks simbol, a verovatno joj je najveće priznanje to što je "Hermès" svoj slavni model torbe nazvao upravo po njoj.

Džejn Birkin glumila je u više od 70 filmova, radila je sa slavnim rediteljima, kao što su Bertrand Tavernier, Žan-Lik Godar, Alen Resne, Džejms Ajvori i Agnes Varda te je tri puta bila nominovana za nagradu Cezar, što je francuski pandan Oskaru.

1 / 6 Foto: Profimedia

Glumica i pevačica imala je tri ćerke – danas cenjenu glumicu Šarlot Gensbur, iz veze sa Seržom, rodila je 1971., a pevačicu Lu Dilon, dobila je 1982. u vezi s francuskim rediteljem Žakom Dilanom. Ćerku Kejt Beri, modna fotografkinja, koju je Džejn dobila u vezi sa kompozitorom Džonom Berijem, poginula je 2013., u dobi od 46 godina, od posledica pada s četvrtog sprata.

Sada sam siroče" rekla je na komemoaraciji Šarlot Gensbur. Nje notac je umro 1991. godine. Dodala je: “Već vidim prazninu koju je ostavila za sobom, ona je moja mama, naša mama”.

1 / 16 Foto: Profimedia

Uz Šarlot je na sahrani bio i njen sin Ben Atal, a ona inače ima troje dece.

Druga ćerka Džejn Birkin je poručila: "Mama, hvala ti za sve ove avanture, hvala ti što nisi bila obična, što si bila razumna ili pokorna".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs