OGROMAN MERLINOV HIT KRIJE PRELEPU LJUBAVNU PRIČU, ALI S JAKO TUŽNIM KRAJEM: Evo kome je posvećena pesma "Da šutiš"

Nije znao šta svojoj supruzi da pokloni, pa joj je napisao stihove i podario večnost!

Celebrities
15:10h Autor:
OGROMAN MERLINOV HIT KRIJE PRELEPU LJUBAVNU PRIČU, ALI S JAKO TUŽNIM KRAJEM: Evo kome je posvećena pesma "Da šutiš"
Kakvu priču krije pesma Da šutiš?, Foto: ATA Images

Dino Merlin prprema veliki spektakl u novembru mesecu u Beogradu, te će obožavaoci imati prilike da uživaju u vanvremenskim hitovima ovog sjajnog kantautora. Iz njegovog pera su nastale pesme uz koje se ljudi vesele, ali i tuguju, a neke od njih su posebne, jer nose snažnu priču i poruku. Baš takva je numera "Da šutiš" koju obožava, malo je reći, ceo region! Često se mogu čuti komentari da Merlinova muzika ne poznaje granice, već samo traži put do srca svake osobe, bez obzira na jezičke barijere i nacionalnost.

Dino Merlin
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Veliki hit oslikava još veću ljubav

Pesma "Da šutiš" posvećena je 32-godišnjoj Emki Huseinbegović, supruzi čuvenog bosanskog pevača i tekstopisca Eldina Huseinbegovića, koja je preminula nakon hrabre i borbe sa neizlečivom i teškom bolešću.

Njih dvoje su bili lep i srećan par. Neizmerno su se voleli i jedno drugo su bili podrška i oslonav u svemu, pa tako i u danima neizvesnoti, straha i tuge.

Emka je imala porodicu, muža koji je voli, lepotu kakva se ne sreće, a onda je dobila zlokobnu vest - razbolela se od multipla skleroze. Iako uz ovu tešku bolest pojedini dožive duboku starost, Emka nije uspela dugo da se odupire bolesti i drži je pod kontrolom.

Ljubav i posvećenost prema supruzi bili su Eldinu Huseinbegoviću motiv da napiše neke od svojih najlepših pesama. Jednu od njih - "Da šutiš" otpevao je Dino Merlin.

- Osobi koju najviše volim nisam mogao da poklonim cipele, jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi, pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album. Moja žena je slepa i u kolicima je. Kad bih mogao da vratim vreme i kad bih znao da će oslepiti i biti u kolicima, opet bih je oženio - rekao je Eldin svojevremeno na jednom od Merlinovih koncerata.

Enika nije više mogla da izdrži, bolest je bivala sve jača, a ona sve neotpornija, bitku za život izgubila je u aprilu 2013. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs