proslavila je pesma "slađana"

ŽIVOTNA PRIČA SENIDE HAJDARPAŠIĆ: Potomak je poznatog paše, a način na koji se proslavila je neverovatan!

Muzička senzacija Senidah osvojila je našu muzičku scenu autentičnim vokalom, specifičnim izgledom i brojnim hitovima!

Vip priča
12:10h Autor:
ŽIVOTNA PRIČA SENIDE HAJDARPAŠIĆ: Potomak je poznatog paše, a način na koji se proslavila je neverovatan!
Foto: Printscreen Youtube / Bassivity Digital

Trenutno je jedna od najpoznatijih izvođača sa ovih prostora baš zbog toga što je potpuno netipična!

Pravo ime ove r'n'b, hip hop i trep pevačice je Senida Hajdarpašić. Rođena je u Ljubljani 9. april 1985. godine. A iako je odrasla u Sloveniji, njeni roditelji imaju crnogorsko poreklo.

Potomak poznatog paše

Porodica Hajdarpašić potiče sa Bihora iz okoline Bijelog Polja. Čak, postoji i priča da je njen predak slavni Hajdar-paša Selim, koji je došao u Bihor sultanovim beratom 1689. godine sa dvesta konjanika i 1.600 pešaka. Rođen je u Ajvaluku, u Anadoliji, a imao je zadatak da uguši česte pubune Srba u tom delu zemlje. Njegovo potomstvo je veoma brojno i nalazi se svuda po Crnoj Gori, Srbiji, Bosni, a dosta se njih i odselilo u Tursku.

Početak muzičke karijere

Muzikom je počela da se bavi pre 12 godina, a njen prvi singl se zove ”Pustinjom". Ubrzo postaje član grupe MUFF sa kojima i dalje stvara. Zajedno su radili na pesmi "Naj sije v očeh " 2012. godine, koja je tada proglašena hitom godine u Sloveniji.

Senida je 2018. godine počela da se probija na našu muzičku scenu, a prva pesma na srpskim jeziku i veliki hit bila je ”Slađana", potom je usledio singl ”Belo". Iste godine snima duet sa reperom Cobijem " 4 strane sveta", za potrebe filma "Južni vetar".

U početku, Senida je pevala samo kada je sama kod kuće. Međutim, njena sestra ju je „otkrila“ i postavila jednu njenu pesmu na „Ju Tjub“. Iako je negodovala, Senida je bila svesna da ima talenat i potencijal, te je pristala na to da je sestra prijavi na jedno muzičko takmičenje. Pobedila je i dobila ponudu da potpiše ugovor sa jednom slovenačkom diskografskom kućom.

Početkom 2019. godine osvojila je MAC (engl. Music Awards Ceremony) muzičku nagradu, jer je Senidina pesma ”Slađana”, prema glasovima publike, bila najbolja hip hop/rep numera u prethodnoj godini!

Krajem marta 2019. izbacila je prvi singl za strano tržište ”Ride", a nedugo zatim i album "Bez tebe".

Sa jednim od najpopularnijij pevača sa naših prostora Dinom Merlinom snimila 2021. duet ”Dođi", koji je veoma brzo pronašao put do srca publike.

Više ni ne može da se zamisli svirka bez, bar jedne, Senidine pesme, a neki od njenih najvećih hitova do sada su: ”Mišići”, ”Kamikaza”, ”Replay”, "Behute”.

Nadimak ”Senidah”

Ova slovenska pevačica jednom prilikom je otkrila da je to, u stvari, tiho "h" kao u stranim imenima, iako ljudi to ovde tako ne izgovaraju. - Može da bude Senidahhh, ili sevdah - rekla je Senida sa uzdahom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs