SPAVALA JE KAO BESKUĆNICA PO PLESNIM STUDIJIMA, IMALA SAMO CRKAVICU: A danas baca pare kao da na drvetu rastu

Dženifer Lopez je rođena na današnji dan, 24. jula 1969. godine u Bronksu, predgrađu Njujorka

Celebrities
Autor:
SPAVALA JE KAO BESKUĆNICA PO PLESNIM STUDIJIMA, IMALA SAMO CRKAVICU: A danas baca pare kao da na drvetu rastu
Dženifer Lopez, Foto: Profimedia

Dženifer Lopez je rođena 24. jula 1969. godine u Bronksu, predgrađu Njujorka. Njeni roditelji su Portorikanci. Latino diva danas je napunila 54 godine!

Svoj put do zvezda je započela kao plesačica

Pravi proboj u karijeri Dženifer je kao plesačice desio se kada se pridružila grupi "Fly Girl" u popularnoj televizijskoj seriji "In Living Color" od 1991. do 1992. Nakon toga, započela je da dobija manje uloge u raznim igranim filmovima i televizijskim emisijama.

Nakon što je postigla značajan uspeh kao glumica, pažnju je privukla i svojim pevačkim talentom. Njene pesme brzo su postale hitovi, osvajajući prva mesta na muzičkim listama širom Amerike. Njena senzacionalna koreografija u muzičkim spotovima dodatno je povećala njen uspeh i donela joj status istinske slavne ličnosti.

Njena strast prema različitim muzičkim žanrovima, kao što su salsa, merengue, hip-hop, pop i R&B, rasla je tokom odrastanja u Bronksu. Ovi raznoliki muzički uticaji jasno su vidljivi u njenom impresivnom stvaralaštvu tokom cele njene karijere.

Majka Lupe joj je bila najveća prepreka u karijeri

Majka joj je uvek govorila da napornim radom može da postigne sve što želi. Njene reči su je vinule u oblake. Postala ja jedna od najvećih diva na svetu. Mami je zahvalna i na trenucima kada od nje nije čula ono što je želela.

"Kada sam je zvala da joj se žalim da mi je teško, mislila sam da će pokazati saosećanje. Umesto toga, rekla je, 'Nemoj me više nikada zvati dok plačeš. Želela si da budeš u ovom poslu i bolje ti je da ojačaš'. I ojačala sam", rekla je pevačica.

Međutim, uprkos tome što je bila talentovana umetnica, Lopez je suočena sa dilemom između svoje majke i ličnih snova nakon završetka srednje škole. Dok je majka želela da ona nastavi sa obrazovanjem na koledžu, Dženifer je neumorno težila da ispunjava svoj plesni san u svetu šou-biznisa. Ova različita viđenja budućnosti dovela su do raskida odnosa s majkom, te je često završavala spavajući u plesnim studijima umesto u svom domu.

Kada je napunila 21. godinu, preselila se u Los Anđeles kako bi ostvarila svoje snove. Živela je sa nekoliko cimera u jednom stanu, u ne tako sjajnim uslovima, ali kako danas voli da kaže, za taj period vežu je najlepše uspomene.

"Sećam se da sam imala toliko novca da sebi mogu da kupim samo parče pice dnevno", ispričala je jednom prilikom.

Uloga Selene ju je proslavila

Njen izuzetan talenat za ples brzo je privukao pažnju u filmskoj industriji, posebno nakon njene uloge u popularnom filmu "Džek" sa Robinom Vilijamsom.

No, pravi preokret u Dženifer Lopezinom životu desio se kada je dobila glavnu ulogu u filmu "Selena" iz 1997. godine, gde je portretirala pevačicu Selenu Kintanilju. Njena izvanredna izvedba u ovom biografskom filmu, baziranom na životnoj priči čuvene tehno zvezde, donela joj je pohvale kritike i nominaciju za Zlatni globus kao najbolju glumicu. Upravo ovaj film je obeležio početak njenog putovanja ka globalnoj slavi.

Nakon postizanja velike popularnosti, Dženifer Lopez nije usporila. Nastavila je vredno da radi na nizu uspešnih filmskih projekata tokom ranih 2000-ih i danas je jedna od najbogatijih holivudskih glumica. Njen film "Monster-in-Law" iz 2003. godine zaradio je više od 200 miliona dolara na blagajnama.

Prvi album je prodat je u neverovatnih 236.000 primeraka

Njena muzička karijera takođe je bila izuzetno uspešna, posebno nakon što je objavila svoj prvi album "On the Six" 23. februara 1999. godine. Album je debitovao na prvom mestu na Bilbordovoj 200 listi i prodat je u neverovatnih 236.000 primeraka u prvoj nedelji. Kasnije je postao dvostruko platinasti.

Njen uspeh kao pevačice donio joj je brojne nominacije za Grammy i Američke muzičke nagrade kao najboljeg novog izvođača 1999. godine.

Turbulentan ljubavni život Dženifer Lopez

Ljubavni život Dženifer Lopez oduvek je bio zanimljiv i turbulentan. Nedavno su mediji preplavljeni njenom obnovljenom romansom sa Benom Aflekom, nakon što je prekinula veridbu sa Aleksom Rodriguezom.

Dženifer je imala više veza i brakova. Njen prvi brak sa konobarom Ođanijem Noom trajao je samo 11 meseci. Nakon toga, bila je u vezi sa reperom Paf Dedijem i plesačem Krisom Džadom. Njena najdugotrajnija veza bila je sa muzičarem Markom Entonijem, sa kojim je imala blizance.

Nakon razvoda od Marka Entonija, Dženifer je bila u vezi sa plesačem Kasperom Smartom. Nakon raskida sa njim, upoznala je Aleksa Rodrigueza, sa kojim je bila tri godine, ali su se i oni razišli zbog navodnih neverstava.

Dženifer Lopez
foto: River / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Konačno, Dženifer je ponovno u vezi sa Benom Aflekom, s kojim se venčala prošle godine u Las Vegasu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs