ČUDO OD DETETA: Sa 5 godina je završila osnovnu školu, čeka je stipendija za studije astrofizike a njen IQ je impresivan

Mnogobrojni testovi su potvrdili da je ova mala genijalka inteligentnija od dvojice najvećih fizičara sveta.

Lifestyle
09:49h Autor:
ČUDO OD DETETA: Sa 5 godina je završila osnovnu školu, čeka je stipendija za studije astrofizike a njen IQ je impresivan
Devojčica impresivne inteligencije., Foto: printscreen/youtube/Pauly Wul

Adhara Perez Sančez, je mala genijalka iz Meksiko Sitija. Ova izuzetna 11-godišnja devojčica je testirana i sa sigurnošću može da se tvrdi da je njen kvocijent inteligencije viši od IQ-a dva izuzetna naučnika.

Uskoro bi trebala da dobije i master diplomu što je za njen uzrast zaista fascinantna stvar. Brojni testovi koje je uradila pokazuju da je inteligentnija od dvojice najvećih fizičara ikada Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga. Naime procenuje se da je njen kvocijent neverovatnih 162 što je zaista brojka koja šokira.

Aadhara
foto: Printscreen Youtube / YO SOY NURI (El diario del foráneo)

Ova devojčica je stekla diplomu iz sistemskog inženjerstva na Univerzitetu CNCI, a drugu iz industrijskog inženjerstva sa specijalizacijom iz matematike na Tehnološkom univerzitetu u Meksiku.

Francuski časopis Marie Claire objavio kako se ova prelepa Meksikanka nada da će jednog dana raditi sa NASA-om i da trenutno istražuje svemirska istraživanja i matematiku.

Kada je Adhara imala tri godine, dijagnostikovan joj je autizam, razvojni poremećaj koji može dovesti do raznih poteškoća i izazova u društvenim interakcijama i komunikaciji.

Odrastala je u vrlo siromašnim uslovima u naselju Tlahuac i često je bila maltretirana zbog svoje smetnje u razvoju. Međutim, Adhara je bila odlučna i istrajna. Sama je učila algebru i naučila napamet periodni sistem, ali njena majka je to odbacila kao "dosadu".

Da bi pomogla svojoj ćerki da se izbori sa maltretiranjem, Adharina majka ju je upisala na terapiju, a zatim u Centar za pažnju na talente (CEDAT), školu za nadarenu decu. U školi je potvrđen njen neverovatan kvocijent inteligencije, a osnovnu školu završila je sa pet godina, a za samo godinu dana srednju.

Perez je bila panelista na Meksičkom sajmu vazduhoplovstva, gde je podelila svoje iskustvo dok je ohrabrivala žene da nastave karijeru u nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici.

Uprkos brojnim izazovima sa kojima se suočavala Adhara je ostala dosledna i istrajna i nastavlja da inspiriše ljude širom sveta. Univerzitet u Arizoni ponudio joj je stipendiju za studije astrofizike, međutim to je trenutno odloženo zbog problema sa vizom, prenosi Žena.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs