moćni saveti

NAJBOLJI SAVET STIVENA HOKINGA ZA ONE KOJI SU U DEPRESIJI: Posle ovih reči, na život i probleme gledaćete drugim očima

Savet Stivena Hokinga za depresiju i za prevazilaženje teških trenutaka, potpuno će vam promeniti pogled na život.

Zanimljivosti
Autor:
NAJBOLJI SAVET STIVENA HOKINGA ZA ONE KOJI SU U DEPRESIJI: Posle ovih reči, na život i probleme gledaćete drugim očima
Savet Stivena Hokinga za one koji su u depresiji, Foto: Profimedia / Abaca press

Stiven Hoking nije bio samo jedan od najvećih fizičara našeg vremena, već je i autor mnogih nadahnjujućih reči upućenih svima nama. Bio je čovek nesalomivog duha, koji je uprkos teškoj bolesti koja ga je zadesila zadržao vedrinu i veru u život.

Držao je motivacione govore, a osim mudrih saveta, iza sebe je ostavio predviđanje 4 najtragičnija puta ljudskog razvoja, nakon čega su se mnogi bacili u razmišljanje.

Stiven Hoking je jednom prilikom govorio o depresiji na Kraljevskom institutu u Londonu. Naučnik je na godišnjem okupljanju predavača povukao poetičnu paralelu između depresije i crnih rupa.

Stiven Hoking
Stiven Hokingfoto: Profimedia

"Poruka ove lekcije jeste da crne rupe nisu tako crne kao što deluju. Nisu večni zatvori, kao što nam se nekada činilo", rekao je.

"Stvari takođe mogu izaći iz crnih rupa, možda čak i da preko njih pređu u neki drugi univerzum. Tako da, ako imate osećaj kao da se nalazite u crnoj rupi – ne odustajte. Uvek postoji izlaz", dodao je.

S obzirom na to koliko je teškoća ovaj čovek morao da prevaziđe, i ​​koliko je bio hrabar i divan njegov život, trebao bi poslušati šta je ovaj čovek imao da kaže.

Stiven Hoking
Stiven Hokingfoto: Profimedia

1963. godine, kada je imao samo 21 godinu, dijagnostikovana mu je retka neizlečiva bolest - amiotrofična lateralna skleroza (ALS). Lekari su pretpostavili da neće živeti više od dve godine nakon dijagnoze. Te dve godine su se produžile na sledećih 55!

Profesor Hoking je rekao da je naučio da ceni ono što ima.

"Iako sam bio nesrećan i zbog bolesti, imao sam sreće u svemu drugom. Imao sam veliku sreću što sam imao priliku da radim na polju teorijske fizike u vreme velikih otkrića, a ovo je jedna od retkih oblasti ljudske aktivnosti u kojem mi moj invaliditet nije smetao."

Stiven Hoking
Stiven Hokingfoto: Profimedia

"Takođe je važno pustiti ljutnju, koliko god vam se činilo da je život težak. Ako ne možete da se smejete sebi i životu, onda gubite svaku nadu", zaključio je Hoking.

Veoma je važno uvek održavati pozitivan pogled na svet, bez obzira koliko komplikovan i neprijatan vaš život izgleda, jer ako na vreme ne naučite da se smejate sebi i životnim okolnostima, možete na kraju potpuno ostati bez nade", govorio je veliki Stiven Hoking.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs