3 VAŽNA SAVETA KOJE JE STIVEN HOKING OSTAVIO DECI PRED SMRT: Mogu da promene život iz korena i vrate na pravi put

Otkrivamo 3 prelepa saveta Stivena Hokinga koje je ostavio deci, a koji kriju smisao života.

Porodica
Autor:
3 VAŽNA SAVETA KOJE JE STIVEN HOKING OSTAVIO DECI PRED SMRT: Mogu da promene život iz korena i vrate na pravi put
3 saveta Stivena Hokinga koje je ostavio deci, Foto: Profimedia / Abaca press

Stiven Hoking nije bio samo jedan od najvećih fizičara našeg vremena, već je i autor mnogih nadahnjujućih reči upućenih svima nama. Bio je čovek nesalomivog duha, koji je uprkos teškoj bolesti koja ga je zadesila zadržao vedrinu i veru u život.

Držao je motivacione govore, a osim mudrih saveta, iza sebe je ostavio predviđanje 4 najtragičnija puta ljudskog razvoja, nakon čega su se mnogi bacili u razmišljanje.

Nekoliko godina pre svoje smrti, Stiven Hoking je otkrio posebne savete koje je davao svojoj deci dok su se snalazila u mnogim složenostima ljudskog života. Čuveni teoretski fizičar i autor bestselera upitan je 2010. u intervjuu o najboljem očinskom savetu koji je dao svojoj ćerki Lusi i njegova dva sina, Robertu i Timu.

 Stiven Hoking
Stiven Hokingfoto: Profimedia

"Evo najvažnijih saveta koje sam preneo svojoj deci"

- Prvo, zapamti da gledaš gore u zvezde, a ne dole u ​​svoja stopala. Drugo, nikada ne odustaj od posla. Posao ti daje smisao i svrhu, a život je prazan bez njega. Treće, ako imaš sreće da nađeš ljubav, zapamti da je retka i ne bacajte je.

Stiven Hoking
foto: Profimedia

Hoking je imao samo 21 godinu kada mu je dijagnostikovana amiotrofična lateralna skleroza, oblik bolesti motornih neurona koja se češće naziva ALS ili Lu Gerigova bolest, prema njegovom zvaničnom sajtu. Razvio je teške fizičke nedostatke, ali je prkosio svim izgledima živeći daleko iznad prosečnog životnog veka ljudi sa ovom bolešću. U trenutku smrti imao je 76 godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs