KADA NAJPRIVLAČNIJI PAR PARIZA UREDI DOM, ON NE IZLAZI IZ MODE NAREDNIH 15 GODINA: Pogledajte kako izgleda NJIHOV STAN

Rad ovog dizajnerskog dua najviše definiše minimalizam i ležerna sofisticiranost što se može videti i u njihovom stanu.

Lifestyle
12:32h Autor:
KADA NAJPRIVLAČNIJI PAR PARIZA UREDI DOM, ON NE IZLAZI IZ MODE NAREDNIH 15 GODINA: Pogledajte kako izgleda NJIHOV STAN
Dzajnerski par iz Pariza savetuje kako da uredite svoj životni prostor, Foto: Nicolas Guyonnet / AFP / Profimedia

Hugo Sozi (34) i njegova partnerka Šarlot de Tonak (34) upoznali su se u pariskoj školi dizajna École Camondo. Par se godinama međusobno ignorisao da bi na petoj godini studija postali par.

Dok su bili mlađi oboje su radili kao modeli kako bi mogli da finansiraju svoje obrazovanje. Šarlot je zbog prirode posla svog oca, odrastala širom Francuske.

Kao razlog svog razočarenja u svet modelinga ona je za Vog rekla:

"Mislim da sam previše volela čokoladu“. Pored toga, uglavnom joj je bilo dosadno da se slika.

Za razliku od nje Hugo nije tako doživljavao svet modelinga: „Odjednom bih se probudio u Japanu ili Njujorku. Postao sam radoznao i naučio da se brzo i instinktivno prilagođavam novim situacijama. Razvio sam ukus za različite stvari, na primer naučio sam kako anglosaksonci prave izrazito sjajne boje i kako se japanski lak miksuje sa svetlom“, rekao je.

Radeći kao model za Pradu iskoristio je priliku da uči kako se od nule pokreću kolekcije, a razvijao je i oko za detalje. Priznaje da se u svemu tome lako sklizne u opsesiju. Dok gledaju filmove, njih dvoje i danas svakih par sekundi pauziraju kadrove s detaljima dizajna koji im se sviđaju i slikaju ekran. Nikada u filmovima ne gledaju glumce, već detalje enterijera i estetiku zgrada i kuća.

„Živimo u duhu modernog vremena, ali moramo povremeno i da se udaljimo. Oprezni smo sa Pinterestom i Instagramom. Sve vreme vidite jednu istu estetiku. Mi stvaramo enterijere koji treba da traju najmanje 10 do 15 godina. Plašimo se trendova u prostorima. Može proći i dve ili tri godine pre nego što nešto što dizajniramo ugleda svetlost dana. U početku može izgledati sjajno, ali ako na enterijer previše utiče neka boja aktuelna u trenutku, ona je već prošlost kada uđete u enterijer“, kaže Hugo.

Njihov dizajn enterijera je pravi francuski. Umesto da lakiraju nameštaj od hrastovog drveta oni će ga oblagati voskom, zidove prave od krečnog maltera, pa ih dopunjavaju zidnim oblogama od slonovače, a na podove stavljaju restaurirane stare burgundske kamene pločice. Pritom ne žele da sve bude prilagođeno i savršeno jer im to deluje previše hladno.

Poseduju svoju malu kancelariju, kuhinju, radni prostor sa ogromnim hrastovim stolom i veću prostoriju za smeštaj njihovog tima od desetoro ljudi. Ovaj prostor deli sličnu estetiku sa obližnjim stanom u kom Hugo i Šarlot žive. Tu su zidovi koji podsećaju na ljuske jajeta, mek, moderan nameštaj i prirodni tonovi.

„Potreban mi je vizuelni mir za rad. Kada je previše haosa, moje oči nekako jure sve okolo“, kaže Hugo.

Postoji određena suzdržanost i u njihovom ličnom stilu. Oboje su pomalo vintage – ona s nakitom, on po pitanju oblačenja. Šarlot obožava krojena odela iz jednog modnog ateljea u Parizu, a kad su predmeti u pitanju, kolekcionarka je knjiga i umetničkih dela, što njenog dečka ne znaima previše.

Sada zbog prirode posla dosta putuju, pa sa tih putovanja donose predmete koji u njima bude uspomene. „Dobro je imati nekoliko zaista predivnih predmeta koji vas podsećaju na nešto. Tokom prvog zatvaranja sanjao sam da idem na more, pa sam kupio malu sliku mora. U Šri Lanki smo posetili kuću arhitekte Džefrija Bave i doneo sam ciglu. Bukvalno jednu ciglu. Svaki put kada je vidim, setim se tog čoveka i kako on razmišlja“, kaže ovaj mladi dizajner.

Njih dvoje su nekada uređivali samo stanove, a danas su to i privatne kuće, poput farme na Kanarskim ostrvima i londonske gradske kuće. Hoteli su takođe dobili veći značaj u njihovom radu pa su se upustili u renoviranje imanja i hotela sa 14 soba u Portofinu. Angažovani su i za najnoviji hotelski projekat u Nici, koji će ličiti na samostan iz 16. veka.

Estetika stana u kom žive više šapuće nego što viče, setite se toga kad budete hteli da menjate stari parket ili da kupite moderan kuhinjski sto. Na trenutak zaboravite na trendove nego pogledajte jedan od interesantnijih stanova u Parizu i inspirišite se, piše Zadovoljna.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs