obavezno pročitajte

DA LI VOLITE RETRO STIL ILI PRIRODU? Recite nam kakav dizajn volite, reći ćemo vam kakva ste osoba! (FOTO)

Složićete se da uređenje doma može mnogo toga reći o osobi. Kada prvi put uđemo u nečiji stan, mnogo toga nam postaje jasnije, enterijer govori o stilu, ukusu, navikama, težnjama... Kakav god je vaš stil. Bitno je da uživate u tome i da se u svom domu osećate ugodno i zaštićeno.

Enterijer
Autor:
DA LI VOLITE RETRO STIL ILI PRIRODU? Recite nam kakav dizajn volite, reći ćemo vam kakva ste osoba! (FOTO)
Instagram / EmilySlote, Foto: Instagram / EmliySlote

KLASIKA SA POMAKOM

Elegancija je vaše srednje ime i sa sigurnošću umete da nabrojite bar 12 vrsta mermera. Kombinovanje svedenih nijansi u enterijeru je za vas bolje od meditacije, a ako ćemo iskreno najrađe bi se jednostavno igrali sa 200 nijansi krem boje (nisu iste!). Pored toga, ovakav stil odlikuje i potreba za igrom kroz forme i dimenzije. Veliki komadi su u centru pažnje, kao što je stočić koji zauzima celu dnevnu sobu, ili ogromno ogledalo koje skoro dodiruje plafon. A s druge strane tu je i minijaturni stočić na kome stane jedva knjiga. U sledećem životu možda ćete postati režiser, ali za sada režirate dramu samo na sopstvenoj pozornici.

KAO KOD BAKE

Stil uređenja enterijera koji izgleda kao da je ispao iz filma „Male žene“ se vratio na velika vrata. Milenijasi umorni od surovosti realnog života, sada uređuju svoje domove nalik kutiji sa bombonama, sve sa ružičastom mašnom. Ako ste deo tog tima vi se ne plašite da pokažete svoju ranjivu stranu i prigrlili ste ženstvenost u njenom bazičnom obliku. Izbledele boje, uzorci sa sitnim cvetovima, tapete i vinatage stilski nameštaj su ključni elementi ovog stila.

PRIRODNO PRE SVEGA

Svedoci smo toga da smo svi napravili kompletan zaokret i da želimo da budemo najbliže moguće prirodi. Oni koji su talentovaniji uspeli su tokom karantina da uzgaje prave male bašte u stanu. Biljke su lekovite i odmaraju samo na pogled, dok neke istovremeno rade na prečišćavanju vazduha u prostoru i uopšte pomažu blagostanju. Naravno da uz to idu i prirodni materijali, neobrađene teksture i minimum boja, odnosno izbor palete koja se vrti oko zemljanih tonova. Takvom uređenju gravitiraju smirene osobe koje teže skladu i sebi i van.

RETRO EPIZODA

Nekada je stvarno bilo bolje, zar ne? Ako entuzijastično klimate glavom na ovu izjavu, velike su šanse da živite u domu u kome dominiraju retro elementi. Šezdesete, sedamdesete, osamdesete? Na kraju dana nije ni bitno, bitno je da predstavlja simbol prohujalih vremena kada je život bio sporiji, a nameštaj zaobljeniji. Dobro izveden retro fazon može izgledati jako kul i zabavno, ali vodite računa da ne pređete u kulise. Iako deluje kao simpatična ideja, ali niko ne želi da živi u scenografiji TV serije zaglavljenoj u sedamdesetim godinama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs