BOJE!

Unesite radost u vaš dom: Boje su novi hit u dizajanu enterijera, evo ideja kako da ih kombinujete!(FOTO)

Trendovi u enterju poslednih godina bili su pretežno minimalsitički i monohromatski, ali sudeći po najvama dizajnera enterijera – boje se vraćaju na velika vrata.

Enterijer
20:27h Autor:
Foto: Shutterstock

Uređenje enterijera pretežno se poslednjih godina oslanjalo na skandinavski minimalistički stil i kombinaciju boho stila – oba su uključivala veoma neutralne prirodne nijanse, poput bele, krem, sive, svetle boje drveta, a boje su se koristile u detaljima i u najsvetlijem pastelnom obliku (svetlo žuta, bejbi plava, bejbi roze, isprano zelene).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by طراحی داخلی (@larix.homedecor) on

Stvari se nisu mnogo promenije – nameštaj, bar onaj krupniji (kuhinje, sobne garniture, bračni kreveti) koji je u trendu je i dalje jednostavnih linija, sveden i neupadljiv, ali u sve ostale segmente uređenja sada možete uključiti i jarke boje!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chiara Rizzolo (@chiararizzolo) on

Trend je najpre krenuo od zidova, koji su počeli da se kreče u jarke i duboke nijanse, plave, zelene, bordo, ali i tapete sa motivima zelenila, da bi se sada proširio i na namešatj i dekoraciju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urban Company Homes (@urbancompany_homes) on

Ukoliko ste ljubitelj jarkih boja, preporuka je da svoj dom osvežite komadnim nameštajem u vidu fotelje ili komode u jarkoj boji, da stare jastučiće zamenite novim u intenzivnijim bojama, neki od zidova ili celu sobu okrečite u jarku nijansu i uz nju uklopite i sitniju dekoraciju (vaze, scećnjake, ramove za slike, ukrase, jastučiće).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by J E N N Y (@_myminerscottage) on

Pored boja u enterijeru, savetuje se i što više sobnih biljaka koje će doprineti osećaju čistoće i svežine prostora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nap Atelier Stefania Passera (@napatelier) on

Pored toga što će vaš prostor "oživeti" unošenjem boja, ambijent u bojama uticaće na vaše dobro raspoloženje i pozitivnu energiju u stanu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝕊 𝕠 𝕡 𝕙 𝕚 𝕒 ☆ (@thiscolourfulnest) on

Jedini savet jeste – sa jarkim bojama ne smete preterati, jer ćete dobiti efekat "cirkusa", a prostor umesto da razveselite i "otvorite" – zagušićete ga i smanjiti.

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...