KOJA JE VAMA NAJLEPŠA?

6 ŽENA DOMINIRAJU SRPSKOM POLITIČKOM SCENOM: Pored uspešne karijere krasi ih ATRAKTIVAN IZGLED i nepogrešiv modni ukus

Ko je najlepša ministarka u novoj Vladi Srbije po vašem mišljenju?

Lifestyle
12:16h Autor:
6 ŽENA DOMINIRAJU SRPSKOM POLITIČKOM SCENOM: Pored uspešne karijere krasi ih ATRAKTIVAN IZGLED i nepogrešiv modni ukus
Ko je najlepša ministarka u novoj Vladi Srbije?, Foto: ATA Images

Na političkoj sceni Srbije sve više su zastupljenje pripadnice lepšeg pola koje dominiraju svojom odlučnošću i inteligencijom. Tako i na spisku ministara bivaju sve brojnije, a osim po mudrosti, izdvajaju se i po lepoti, i po elegantnom stilu.

Dakle, koja ministarka je po Vašem mišljenju najlepša?

1. Jelena Tanasković - ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Jelena navodi da je stručnjak za finansijske poslove, a kao radno iskustvo ističe osam godina u kompaniji Prvi faktor. Tu je kao kao generalni menadžer radila od 2010. do 2015. godine. Potom je bila državna sekretarka u Ministarstvu ekologije i zaštite životne sredine i Ministarstvu finansija kod Siniše Malog.

2. Dubravka Negre - ministarka rudarstva i energetike

Ministarke
foto: ATA Images

Negre je deseti mesec na mestu člana IO Komercijalne banke, a pre toga bila je direktorka Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan, gde je provela pet godina.

Kada je decembra prošle godine došla u NLB Komercijalnu banku iz kompanije su saopštili da ona donosi “bogato međunarodno iskustvo finansiranja velikih korporacija, investicija i projekata iz oblasti transporta, energetike, telekomunikacija, inovacija, zdravstva i drugih industrija, ali i iskustvo u finansiranju malih i srednjih preduzeća, koja su stub nacionalne privrede”.

Ona je preuzimajući funkciju u banci rekla kako će joj cilj biti da “doprinese razvoju privrede u Srbiji, ali i unapređenju kvaliteta života u zajednici”. U Beogradu je završila Ekonomski fakultet, potom magistrirala finansije i menadžment na SDA Bocconi Univerzitetu u Milanu i Anderson školi mendžmenta u Los Anđelesu.

Pored velikih poslovnih uspeha, Dubravka se može pohvaliti i velikom porodicom. Ona je udata za bivšeg ragbistu i triatlonca Kristofa Negrea, sa kojim je u braku dobila dvoje dece. Pored njih, Dubravka je usvojila i odgajala još dve devojčice iz njegovog prethodnog braka.

3. Tanja Miščević - ministarka za evropske integracije

Ministarke
foto: ATA Images

IzA sebe ima dragoceno iskustvo i rada u državnoj upravi, u oblasti evropskih integracija, ali i izuzetna akademsku karijeru. Ona je do samo pre tri godine bila šefica tima Srbije za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji.

Najčešće ocene koje su izricane bile su da će ona umnogome doprineti da „proces pregovora sa EU bude završen kvalitetno i u što kraćem roku“. Rođena je 6. avgusta 1966. godine u Zemunu. Diplomirala je na smeru za međunarodne odnose Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Magistrirala je na istom Fakultetu na smeru za Međunarodno pravo i organizacije 1997. godine odbranivši magistarsku tezu „Pridruženo članstvo Evropske unije“. Doktorat političkih nauka stekla je 2002. na Fakultetu političkih nauka u Beogradu odbranom teze „Uloga odluka međunarodnih organizacija u savremenom razvoju međunarodnog prava“. Ima nekoliko specijalizacija, između ostalog na Univerzitetu u Bonu i na Evropskom koledžu u Brižu.

4. Darija Kisić - ministarka za brigu o porodici i demografiju

Darija Kisić je srpska je doktorka i specijalistkinja epidemiologije, kao i bivša ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, profesorka na Katedri epidemiologije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, bivša pomoćnica direktora za javno zdravlje i populacionu politiku Instituta za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut”.

Diplomirala je 2001. na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Na istom fakultetu je magistrirala 2006. godine iz oblasti epidemiologije, a doktorirala je na temu: „Prediktivna vrednost kvaliteta života u proceni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiplom sklerozom“. Poznata je i kao jedna od političarki sa najlepšim stilom.

5. Maja Popović - ministarka pravde

Maja Popović
foto: Kurir/Damir Dervišagić

Po zanimanju je pravnica, bila je nepoznato ime široj javnosti sve dok nije objavljeno da je kandidatkinja za ministarku.

Kako prenose mediji, Popović je 1989. upisala Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, a diplomirala je u 21. godini. Od studentskih dana drugarica je aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Nakon što je položila pravosudni ispit, master studije završila je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Stručno se usavršavala i u inostranstvu.

Maja Popović Rođena je 1970. godine. Osnovnu školu završila je u Beogradu, a engleski koledž u Španiji, kao đak generacije. Govori engleski, španski, italijanski i francuski jezik.

6. Irena Vujović - ministarka za zaštitu životne sredine

Irena Vujović
foto: Kurir/Dado Đilas

Rođena je 1983. godine u Beogradu. Diplomirani je ekonomista–master. Govori engleski i ruski jezik.

Irena Vujović je, naime, praunuka slavnog narodnog heroja i partizana koji je poginuo u bici na Sutjesci Save Kovačevića. Tačnije, Irenin pradeda Nikola bio je rođeni brat Save Kovačevića.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs