porodica na prvom mestu

NOVA MINISTARKA IMA VEOMA IZAZOVNU ŽIVOTNU FUNKCIJU: Pored uspešne karijere obavlja ulogu koja je san mnogih ŽENA

Nova ministarka u Vladi Srbije, Dubravka Negre pored velikog obrazovanja i uspešne karijere obavlja ulogu majke četvoro dece i ističe da joj je porodica veoma važna.

Porodica
20:52h Autor:
NOVA MINISTARKA IMA VEOMA IZAZOVNU ŽIVOTNU FUNKCIJU: Pored uspešne karijere obavlja ulogu koja je san mnogih ŽENA
Dubravka Negre, Foto: Kurir/ Zorana Jevtić

Novu Vladu Republike Srbije čine predivne dame koje se po mnogo čemu ističu. Pored onih koje su već imale svoju fotelju u Ministarstvu, srpska politička scena dobila je pojačanje.

Naime, reč je o novoj ministarki energetike, Dubravki Negre. Uprkos tome što nije bila poznata javnosti, nova ministarka je veoma poznata i uspešna u ekonomskim i poslovnim krugovima.

Dubravka Negre
Dubravka Negrefoto: Kurir/ Nenad Kostić

Negre je deseti mesec na mestu člana IO Komercijalne banke, a pre toga bila je direktorka Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan, gde je provela pet godina.

Pored velikih poslovnih uspeha, Dubravka se može pohvaliti i velikom porodicom. Ona je udata za bivšeg ragbistu i triatlonca Kristofa Negrea, sa kojim je u braku dobila dvoje dece. Pored njih, Dubravka je usvojila i odgajala još dve devojčice iz njegovog prethodnog braka.

"Ima li šta lepše i izazovnije od dece?! Imam veliku, raznoliku porodicu, sa mnogo dece. Odgajati četvoro dece je uloga puna izazova, ali i beskrajnih zadovoljstava, koja proističu iz posvećenosti i predanosti tom zadatku", reklaje ona.

Dubravka ističe da potiče iz porodice koja je negovala tradicionalne vrednosti, te da je i sama vaspitzana na taj način. Imala je veliku podršku roditelja, koji se takođe mogu pohvaliti velikim poslovnim uspesima.

Dubravka Negre (levo)
Dubravka Negre (levo)foto: ATA Images

"Odrasla sam, pre svega, u porodici u kojoj je rad oduvek bio -gotovo – jedina dogma. Roditelji su mi inženjeri, koji su u Beograd došli iz Zapadne Srbije da uspeju. I jesu. Otac je bio jedan od prvih koji je u staroj Jugoslaviji radio na istraživanju nafte sa partnerima iz Amerike, i jedan od prvih koji je u socijalizmu započeo preduzetnički biznis, koji se razvio kao jako uspešan, do njegove prerane smrti. Majka, iako je imala svoju karijeru u uspešnoj slovenačkoj firmi, maksimalno je bila požrtvovana za porodicu. Porasla sam sa tradicionalnim vaspitanjem koje me je naučilo pravim vrednostima, ali sa roditeljima koji su imali liberalni pogled na svet i koji su me uvek maksimalno podržavali", rekla je ministarka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs