SVEKAR MINISTARKE ĐEDOVIĆ JE ČUVENI PEVAČ KOG SVI ZNAJU PO NADIMKU: Damir Handanović je od oca naučio OVE BITNE STVARI

Otac Damira Handanovića je legendarni pevač Paško, čiji je veliki hit napravio značajne promene u muzici.

Celebrities
19:52h Autor:
SVEKAR MINISTARKE ĐEDOVIĆ JE ČUVENI PEVAČ KOG SVI ZNAJU PO NADIMKU: Damir Handanović je od oca naučio OVE BITNE STVARI
Ko je otac Damira Handanovića?, Foto: ATA Images

Damir Handanović neretko ističe da je odrastao u muzičkoj porodici, te da je odmalena stekao afinitete prema notama i komponovanju. Profesionalno je uplovio u muzičke vode 2008. godine i od tada je napisao veliki broj hitova za naše najveće zvezde. Osim uspeha koje niže u poslu, u poslednje vreme se mnogo priča i piše o njegovom ljubavnom životu. Naime, osvojio je prelepu ministarku Dubravku Đedović, sa kojom je pre nekoliko dana stao i na ludi kamen. A da stekne reputaciju jednog od najcenjenijih producenata umnogome mu je pomogao otac, koji je bio velika zvezda!

Damir Handanović
foto: ATA Images

Naime, Damir se bavio pevanjem, pre nego je postao uspešan autor domaće popularne muzike. Tokom 2008. i 2009. godine kao gotovo neafirmisani pevač izbacio je nekoliko numera među kojima su: ‘Iz keca u dva’, ‘Dvesta posto’, ‘Ostavljaš me samog’, kao i duet sa pevačem Danielom Đurićem ‘Sve je ludo oko mene’. Ipak, Handanović donosi odluku da se maksimalno posveti autorskom radu, te kreće da komponuje za neke kolege prilično zapaženo.

Godine 2008. kao kompozitor i aranžer pravi pesmu za Nikolu Rokvića "Koliko sam usana" poljubio koja postaje slušana. Tada počinju da se ređaju hitovi kao što su "Padni u moj zagrljaj" (Bane Mojićević), "Curice" (Nikola Rokvić), "Dvadesete gazim" (Milena Ćeranić). Zatim sledi saradnja sa Dadom Polumentom kojem pravi hit "Nije od karmina". Ogroman uspeh pravi 2012. sa pevačicom Majom Berović i postaje jedan od najtraženijih srpskih autora pop-folk muzike.

1 / 6 Foto: ATA Images

Krunom svog autorskog rada smatra rad sa Svetlanom Ražnatović. A ljubav prema muzici i talenat Damir je nasledio od svog oca, folk pevača i kompozitora Hašima Handanovića Paška, koji mu je pokazao kako muzički svet zaista izgleda.

Evergrin "Devedeset dana" razmrdao je karijeru Paška Handanovića. Do tada je bio dvojkaš iz muzičkog jata Novice Negovanovića.

Ova numera je napravila veliki zaokret na Paškovom muzičkom putu.

- "Devedeset dana" mi je produžila vek. Zahvaljujući maestru Mići Nikoliću snimio sam megahit, i to u ludilu rata i hiperinflacije. To je svakako moja najskuplja tezgaroška pesma. Uneo sam u nju i deo sebe, i kad je pevanje i kad je melodija i kad je tekst u pitanju - kaže narodnjački klasik Paško Handanović i dodaje:

- Nikad neću zaboraviti solističke koncerte po Šumadiji pod radnim nazivom "Devedeset dana". Nema veće tezge od punih domova kulture i nema punijeg srca od radosne publike.

Prvu verziju pesme "Devedeset dana" Paško je snimio 1994. godine za produkciju Diskos, a desetak godina kasnije presnimio je za produkciju Renome.

"Devedeset dana" pokrenula je čitavu lavinu sličnih pesama. Orgulje Miće Nikolića ukrasile su desetine Šabanovih pesama, mnogobrojne krajiške grupe sve češće su snimale sentiše u disko ritmu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs