DA LI MOŽE ŽENA U ČETRDESETIM BITI BOLJA OD ŽENE U DVADESETIM: Znate, neke dame stvarno padaju na ove priče

Evo, ja se odmah predajem bez borbe

Lifestyle
09:47h Autor:
DA LI MOŽE ŽENA U ČETRDESETIM BITI BOLJA OD ŽENE U DVADESETIM: Znate, neke dame stvarno padaju na ove priče
Foto: Shutterstock

Nedavno sam naišla na članak "Kako su 40- godišnjakinje bolje od 20- godišnjakinja". U tekstu su nabrajane "konkurentske prednosti" zrelih žena, što je zazvučalo kao uvreda. Ukratko, žene od 40 godina su iskusnije, pristupačnije u komunikaciji i uopšteno "lake su za održavanje" jer "znaju šta hoće".

Uprkos činjenici da je članak trebalo da mi da kompliment, osećaj nakon njega je bio čudan. Kao da su me koristili za nešto bez mog znanja... Ali za šta?

I odjednom mi je sinulo: mi žene se zaista stalno plašimo jedna druge. Naterali su nas da se međusobno suprotstavljamo, da teramo jedna drugu da dokazujemo kako smo mi bolje, lepše i td.

Devojka, Žena, Leto, Lice, Pogled, Portret
foto: Shutterstock

One koje su starije plaše se mlađe generacije. Kao: "Pazite, dame, već vas smenjuje generacija učenica duge kose, tankog struka i punih usana". Dakle, ako ne želite da ostanete "kratkih rukava", onda se nemojte pretvarati da ste neosvojiva kraljica, već sami preuzmite inicijativu što pre. Pokucajte na vrata tom muškarcu, a sa sobom možete da ponesete sarmice, kao kompenzaciju za vašu "starost".

Mlade devojke takođe ne smeju da se opuštaju ni minut: "Zapamtite da dok postavljate visoke zahteve i gubite dragoceno vreme na udvaranje, negde iza ugla vašeg muškarca vreba iskusna četrdesetogodišnjakinja, sa toplim sarmicama. Zato nemojte biti previše arogantne, jer vreme ističe"...

I znate, neke žene zaista padaju na to. Zrele dame započinju očajničku borbu sa godinama, sa užasom gledajući svaku boru ili rupicu. Mlade devojke, sa istim očajem, pokušavaju da uskoče u "poslednji voz" dok su elastične - inače se to kasnije neće desiti.

Sve me ovo podseća na pijacu kada kupac, zainteresovan da kupi kobasicu od jednog prodavca, počne očajnički da hvali robu drugog, govoreći da je kod drugog bolje ili bar jeftinije. Ponekad zaista uspe da smanji cenu. Pitanje je da li nam treba ovo očajno rivalstvo i šta od njega želimo.

Što se mene tiče, predajem se bez borbe. Ne želim da budem "bolja", u smislu "pogodnija" i "jeftinija", dokazujući svoju relevantnost. Ne želim nikome ništa da dokazujem. Jer osoba koja voli nikada neće zahtevati „popuste“ zbog činjenice da je roba stara, ili zbog činjenice da je jeftinija iza ugla, piše cluber.com

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs