Verujte nam

8 TAJNI KOJE ZNAJU SAMO ŽENE SA 40 GODINA: Ništa pametnije nećete čuti danas!

Da li ste znali da su muškarcima lepše žene koje su prešle četrdesetu u odnosu na one u dvadesetim? To je zato što su četrdesetogodišnjakinje samouverenije, srećnije, ispunjenije

Lifestyle
Autor:
8 TAJNI KOJE ZNAJU SAMO ŽENE SA 40 GODINA: Ništa pametnije nećete čuti danas!
Foto: Profimedia

Donosimo vam osam tajni žena koje su "prevalile" četrdesetu:

1. Možete se lepo zabaviti sami

Kada napuniš 20 godina, muči te spoznaja da se neko večeras zabavlja u veselom društvu, neko je za vikend odleteo u drugu zemlju. A kada imate četrdeset godina, ne zamarate se upoređivanjem svog života sa drugima. Sa 40 godina, žena shvata da se možete lepo provesti sama, drago joj je što sebi može priuštiti da nikoga ne vidi i ne ide nigde.

2. Znate šta vam treba u krevetu

Za razliku od muškaraca, vrhunac seksualnosti kod žena se javlja u zrelijim godinama. Sa 40 godina, žena tačno zna s kim, kada i gde želi da vodi ljubav. Više ne nastoji da udovolji muškarcu jer je naučila da pravi intimni osećaj dolazi kada uživa u intimnosti.

3. Staviti sebe na prvo mesto

Jasno shvatanje da fizičko zdravlje, stabilno psihološko stanje i unutrašnji osećaj sreće sa godinama trebaju biti na prvom mestu. Nije stvar u sebičnosti. Ovo je mudar stav! Deca i muž ne mogu biti srećni, poslovi na poslu ne mogu biti uspešno završeni, ako je žena psihički nesrećna ženu.

4. Neuspeh je normalan deo života.

U mladosti najmanji neuspeh doživljava se kao univerzalna katastrofa. Setite se svojih briga zbog neuspelog ispita, od raskida sa momkom čijeg se imena više ne sećate. Do 40. godine takvih se neuspeha toliko nakupi da izgleda glupo brinuti se o novim. Starost daje super snagu da pređete preko većine nevolja i samo krene dalje.

5. Ništa dobro se ne dešava posle 2 sata ujutru

U mladosti nam se čini da je napuštanje zabave jednako zločinu. Sa 40 godina, žena je dovoljno mudra da shvati da je najbolji način da se veče završi dobro, da se ode na vreme. Kako je divno ujutro se probuditi s relativno bistrom glavom, setiti se svega i, što je najvažnije, ne patiti od srama zbog nejasnih misli „Šta sam juče radio?“

6. Nije svako iskustvo korisno

Ako mladost prolazi pod motom „Svako iskustvo je korisno i nečemu nas uči!”, Tada žena sa 40 godina shvata da je to najgora gluposti ikad smišljena. Ona vidi kako su određena iskustva slomila njene prijatelje. Jednog ubije alkohol, drugi se ne može vratiti u normalan život nakon drugog razvoda. Starost nas navodi na misao da je neke stvari bolje nikada ne raditi i ne pokušavati!

8. Gubitak kilograma neće automatski doneti sreću

Prekomerna težina, sede kose, bore i podočnjaci ne definišu ko ste zapravo. Naravno, bilo bi lepo imati sve ovo manje. Ali maltretirati sebe zbog zamišljenih nedostataka u izgledu je glupo. Ali obratiti pažnju na rad unutrašnjih organa vrlo je važno.

9. Deca će otići

Sa 40 godina, žena će videti da su deca već odrasla i za nekoliko godina moraće da napuste kuću. Ali u tome nema tragedije ili dugo očekivanog izbavljenja, samo je još jedna faza u životu završena, a predstoji još mnogo godina života i treba ih živeti dostojanstveno. Stoga je ideja da se život završava nakon 30 godina klinički delirij.

Sa 18, 25, 30, 40, 50 ... žena živi mnogo različitih života i sa svakom novom fazom njena ličnost postaje sve dublja i zanimljivija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs