prednosti četrdesetih

Život počinje u četrdesetim: 5 jakih razloga zašto su bolje od tridesetih!

Napunili ste 40 godina, vi ste srećnica verujte

Lepi & Zdravi
Autor:
Život počinje u četrdesetim: 5 jakih razloga zašto su bolje od tridesetih!
Foto: Shutterstock

"Život zapravo počinje u četrdesetoj. Do tada samo vršimo istraživanje", poznat je citat čuvenog psihijatra Karla Junga.

Kada napunimo 40 godina, žene prolaze kroz velike promene kada je u pitanju njihovo telo, pa samim tim i zdravlje. Ali, doživljavaju i promene svojih navika i životnih pogleda na svet.

U nastavku saznajte koje su prednosti četrdesetih u odnosu na tridesete.

Tačno znaš šta želiš

Prošle ste razne životne faze i sada tačno znate čemu težite i šta želite i možete. Naučili ste da se nosite sa nedaćama i da učite iz svojih grešaka.

Ne morate svima da se svidite i znate da je to nemoguće. Znate da kažete "Ne" i to mnogo lakše činite nego u tridesetim. Imate više samopouzdanja.

Izgled vam nije više toliko bitan

Kada napunite 40 godina, na vašem licu se oslikavaju znaci starenja, te se vidi i neka bora. Ali, svesne ste toga i prihvatate činjenicu sa to će ih s godinama biti sve više. To je prirodno i ne treba se plašiti starenja. Vi nemate problem sa tim jer se osećate dobro u svojoj koži.

Davno sam pročitala jednu staru kinesku mudrost: Verujte mi, to mi je promenilo život!

foto: Shutterstock

Razumete muškarce i vaš odnos prema njima

Do četrdesete ste stekli svoj krug prijatelja i naučili da odbacite od sebe ljude koji vam crpe energiju. Muškarci koji se ne ponašaju dobro prema vama, nemaju šta da traže u vašoj blizini. Osnovali ste porodicu ili uživate u vezi ne obazirući se na komentare drugih ljudi. Možda ste i singl, ali ste zadovoljni sobom i srećni i znate da cenite svoju slobodu.

U svakom slučaju ne verujete više u princa na belom konju, što znatno olakšava vaš život.

Konačno možete bez grižne savesti ležati na kauču

Dok ste bile mlađe, uživale ste u provodu i nije vam padalo teško da ispijate omiljeno piće do stinih sati ili da ostajete do kasno uveče u restoranu.

Kada uđete u četrdesetu, menjaju se vaše navike, pa sada više nemate želje za izlaske, već uživate u toplom domu, opuštajući se u dnevnoj sobi, čitajući knjige ili gledajući omiljene filmove.

Postoje puno gore stvari

To je istovremeno žalosno i korisno. Sa 40 ste toliko toga doživele da znate da postoje mnogo gore stvari od lošeg dejta.

Naravno, to ne znači da se više ne uzbuđujete, ali ne obraćate tome toliku pažnju kao ranije.

10 zlatnih pravila u ishrani koja treba da usvoji svaka žena nakon četrdesete!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs