"Žena nakon 30e godine ne treba da nosi farmerke, a nakon 40e da se ošiša": Dizajnerka napravila haos izjavom

Dizajnerka Karolina Herara ima izjave koje su pogodile mnoge žene širom planete, stavljajući ih tako u određene stereotipe

Moda
Autor:
"Žena nakon 30e godine ne treba da nosi farmerke, a nakon 40e da se ošiša": Dizajnerka napravila haos izjavom
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ako slušate modnu dizajnerku Karolinu Hereru, žena nakon 30e godine ne treba da nosi farmerke, a nakon četrdesete treba da se ošiša. Ove njene izjave napravile su pravi mali rat na društvenim mrežama:

"Nikad ne nosite mini suknje. Mini suknja je za mlade devojke. Što se tiče bikinija, ostavila sam ih kad sam bila u kasnim 40-ima, ranim 50-ima", rekla je Karolina Herera te dodala da "nošenje farmerki nakon 30e ne izgleda dobro".

Karolina Herera
foto: Profimedia

Karolina veruje da bi žene starije od 40 godina trebalo da imau kratku kosu, inače izgledaju "neukusno". To je objasnila ovako:

"Žena mora graciozno stariti, a ne pokušati da bude u godinama u kojima nije, to izgleda smešno. Vidim mnoge žene na ulici i s leđa izgledaju vrlo lepo sa svojom dugom kosom i malim suknjama. Ali, kad se okrenu - ah, stare su."

Ona ne veruje u modne trendove. "Zbog trendova izgleda kao da svi nose uniforme. Izađe neki odevni predmet - i odjednom svi izgledaju isto", rekla je.

1 / 7 Foto: Quimi Ortiz / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Međutim, čini se da brojne slavne žene ne dele njeno mišljenje. Zaštitni znak Demi Mur je duga kosa, Dženifer Lopez često nosi farmerke, Kim Kardašijan obožava mini suknje...

(Stil/Index)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs