JEZIVO

CELA PORODICA PRONAĐENA MRTVA,KAD JE OTKRIVEN UBICA, SVI OSTALI U ŠOKU: Ovakav rasplet niko nije očekivao!

Cela porodica je ubijena, a razlog je bizaran

Lifestyle
20:24h Autor:
CELA PORODICA PRONAĐENA MRTVA,KAD JE OTKRIVEN UBICA, SVI OSTALI U ŠOKU: Ovakav rasplet niko nije očekivao!
Foto: Shuterstock

Porodic Lin je živela u Austrliji. Min Lin je imao novinsku genciju, dok je njegova žena, Džun bila domaćica koja je čuvala njihovo troje dece. Teri (9), Hendri (12) i Brend (15) su živeli zajedno. Sa njim je u tom periodi bila i njihova tetka Irena.

Porodica je bila složna, živeli su i radili zajedno. Min je zaposlio i svoju sestru Keti. A onda se desilo nešto jezivo...

18. juna 2009. godine, Keti i njen suprug, Robert su došli u firmu, ali su vrata bila zaključana. To je bilo neobično, s obzirom da je Min ozbiljno shvatao posao. Nakon toga su otišli kod njih kući i zatekli jeziv prizor.

Vrata su bila otvorena, krvi je bilo svuda... Prestravljena, Keti je pozvala policiju: "Mislim da je neko ubio moju porodicu"... uspela je da izusti.

Ali noćna mora ovde tek počinje...

Policija je zatekla raskomdana tela, a lica cu im bila toliko uništena da ih je teško bilo identifikovati. Svi su ubijeni udarcima čekića. Pronađeno je 5 tela, jedin preživela je Brenda, jer u tom trenutku nije bila kod kuće. Ona je bila na školskom izletu i tako je sačuvala svoj život.

Vesti su se brzo proširile, a Brenda je za jezivo ubistvo zaznala čitajući novine.

Keti i njen suprug su preuzeli agenciju i dobili starateljstvo nad Brendom.

Mesecima slučaj se nije pomako nimalo, a onda je klupko istine počelo da se raspetljava.

Ubistvo, Policija
foto: Shutterstock

Nije bilo trgova nasilnog ulaza u kuću, pa je policija sumnjala da je ubica imao ključ. Takođe, ništa nije polomljeno, niti ukradeno, jedini motiv je bilo ubistvo porodice.

Jedini trag koji su pronašli su tragovi obuće ubice. Utvrđeno je da ubica jedino nije ušao u Brendinu sobu, a postavlja se pitanje zašto, ukoliko nije znao da je na školskom izletu.

Još jedna stvar zapala je za oko policiji. Ponovo su preslušali poziv koji im je Keti uputila i na njemu se moglo čuti kako suprugu govori da je ne ostavlja samu u kući. Ipak on izlazi bez ikakvog straha od ubice. Zašto? Da li je on ubica?

Pregledajući kamere iz kuće, jasno se vidi kako on ubacuje ptike u kesu i iznosi ih, a nakon toga pronađene su u njegovoj garaži. DNK porodice Lin bio je na njima. Odmh nakon toga, on je i uhapšen.

Ali koji je motiv imao da ubije celu porodicu, sledeće je logično pitanje koje se nametnulo? Odgovor je i više nego zastrašujući. Robert je potajno bio zaljubljen u Brendu.

Brenda je u svedočenju govorila da ju je često vređao i ponašao se prema njoj čudno. To se nastavilo i kad se preselila u njihovu kuću nakon ubistva.

Iako je Robert poricao krivicu, konačno je osuđen 2017. godine.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs