UBICA JE JOŠ UVEK NA SLOBODI

SMRT PLEJBOJ ZEČICE VEĆ 40 GODINA PROGANJA SVET: Bizarne teorije o njenom ubistvu lede krv u žilama! (FOTO)

Nestvarnom lepotom privlačila samo nevolje, brutalno ubijena kada je imala 21 godinu

Vip priča
15:54h Autor:
SMRT PLEJBOJ ZEČICE VEĆ 40 GODINA PROGANJA SVET: Bizarne teorije o njenom ubistvu lede krv u žilama! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ivi Stratford, 21, želela je da radi više u životu nego samo kao Plejboj zečica. Ali nekoliko dana nakon što je rekla svom menadžeru da želi da uradi nešto drugo sa svojim životom, pronađena je sa prerezanim vratom tako divljački da joj je glava bila skoro odsečena.

Brutalno ubistvo londonske Plejboj zečice ostalo je nerešeno više od 45 godina. Misterija još uvek okružuje smrt 21-godišnje Ivi Stratford, sa vezama sa slavnim ličnostima, podzemnim svetom i milionerima - i užasnim ubistvima dve druge mlade žene.

Ivi Stratford je 1973. postala konobarica u londonskom Plejboj klubu u Mejferu sa samo 19 godina, nakon što je napustila porodicu u Voringtonu u Češiru sa ambicijama da postane model. Bila je popularna među redovnim gostima kluba, a neko vreme je čak bila i miljenica šefa Viktora Obrija Lounsa.

Želela je da postane model

Konobarice su morale da nose uniformu kao Plejboj zečice kako bi napravile ugođaj bogatim i slavnim gostima.

Ivi je bila toliko ponosna na svoje fotografije sa komičarem Erikom Morekambom i Sidom Džejmsom i u gomili devojaka oko bokserskog šampiona Džona Kontea, da je fotografije poslala kući mami Lizi, tati Albertu i njenom bratu Bertu.

Očajnički je želela da postane model, a kada je odbijena u Plejbojevom američkom magazinu, iskoristila je priliku da se pojavi u Mejferu - njegovom britanskom rivalu.

Ivi je, pod imenom Eva Von Borke, pozirala u toplesu na naslovnoj strani kao mis marta za izdanje Spring Bonanca, gde je okarakterisana kao "najklasičnija plavuša koju smo ikada otkrili".

Pojavila se u još nekoliko izdanja magazina i napravila je pravi bum, čitaoci su bili oduševljeni.

Fotografisanje je razbesnelo šefa Viktora, koji ju je suspendovao iz uloge Zeke Ivi na tri meseca. Njen menadžer Erin Moris, koja ju je prvobitno zaposlila, rekla je da je Iva znala i razumela zašto je suspendovana. Gospođa Moris je rekla: „Nije bila uznemirena, razumela je šta je uradila i zašto se to moralo desiti. Rekla mi je da je to uradila jer je želela da se bavi modelingom."

„Rekla sam da bi mogla da se vrati na posao kada se suspenzija završi, ali je očekivala da će to biti njen korak na lestvici, tako da neće morati da se vraća. Nije htela samo da čeka oko stola – želela je da uradi nešto sa svojim životom."

Nade za bolji život

Nakon što je suspendovana, Ivi je otišla kući u svoj stan u Lejtonu, u istočnom Londonu, koji je delila sa dečkom Tonijem Pristom. Toni je bio muzičar koji je počeo da izlazi sa Ive 1972. godine i par je počeo da živi zajedno u iznajmljenoj sobi koja je imala dušek na podu umesto pravog kreveta.

Stan je imao četiri spavaće sobe i u svakoj su neko vreme boravili članovi Tonijevog benda. Grupa je prvobitno počela kao Onik u Kornvolu i podržavala je Kueen i Thin Lizzi.

Nakon što je suspendovana, Ive je pozirala za još dva snimanja, jedno za južnoafrički magazin na vrhu, a drugo kao model za naslovnicu krimi-fantastike, gde je morala da izgleda preplašeno dok joj je nož bio prislonjen uz grlo.

Tragičan kraj i bizarne teorije

U utorak, 17. marta 1975. Ivi je otišla da vidi svog agenta, pre nego što je krenula kući, kupujući sebi gomilu cveća usput. Stigla je kući u 16.10 i oko 20 minuta kasnije komšija je čuo kako razgovara sa muškarcem. Oko 17.15 isti komšija je čuo udarac, opisan kao da se stolica prevrće, a zatim korake kako silaze niz stepenice da bi napustili stan.

Samo 10 minuta kasnije Toni je stigao kući sa svojim bivšim kolegom iz benda i dočekala ga je užasna scena. Ivi je bila mrtva.

Grlo joj je prerezano oko 12 puta, tako divljački da joj je glava bila skoro odsečena. Bila je silovana i vezana sopstvenim čarapama. Gomila cveća koju je kupila ležala je pored njenog krvlju poprskanog tela.

Nije bilo znakova provale koji su naveli policiju da veruje da je Ivi poznavala svog ubicu. Slučaj je povezan 30 godina kasnije sa ubistvom učenice Lin Vidon koja je ubijena dok je išla kući.

DNK pronađen na oba mesta zločina znači da je isti ubica napao obe žene u razmaku od šest meseci. Njihov ubica je još uvek na slobodi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs