donosi bolji život

3 TAOISTIČKA ZAKONA ZA NAPREDAK I SREĆU: Sve prepreke ćete ukloniti! Niste ni svesni koliko je jednostavno!


Evo šta treba da uradite prema taoizmu za bolji život

Lifestyle
Autor:
3 TAOISTIČKA ZAKONA ZA NAPREDAK I SREĆU: Sve prepreke ćete ukloniti! Niste ni svesni koliko je jednostavno!
Foto: Profimedia

Svako od nas ponekad ima mračne dane, trenutke kada se suočava sa izazovima i preprekama - postoje dani kada jednostavno osećamo da gubimo kontrolu nad svojim životom.

Kada se na životnom putu pojave prepreke jednu stvar nikako ne treba činiti -- odustati od svojih snova, ciljeva i ostvarenja želja. Svakodnevno se suočavamo sa životnim preprekama, ali ono što nam jedino može doneti dobro jeste trud. Svaki mali trud ili korak ka cilju zaslužuje aplauz.

Tajna uspeha je u sledećim koracija - verujte, procenite i delujte. Ipak, pre akcije, prema taoizmu važno je da poštujete sledeća 3 zakona. Smatra se da oni mogu doneti napredak, snagu da se izborite sa svim preprekama i šansu da napravite nešto veliko i moćno.

3 taoistička zakona koja će učiniti da živite bolje:

1. Verujte situaciji. Šta god da se desi, ipak se dešava sa razlogom. Kada nešto ne ispunjava vaša očekivanja, to je situacija, a ne vi. Pouka ovoga jeste da ne odustajete. Prepustite se višoj sili i naučite da prihvatite sve što se dešava, prilagođavajte se promenama, ali verujte da ćete uspeti. Vaš um će stvarati diverzije, vrtloge i prepreke, ali ne smete dozvoliti da to zaustavi kreativni tok. Budite pozitivni i otvoreni za promene - sa ovakvim stavom život postaje lakši, ali i uspešniji.

žena, sreća
foto: Shutterstock

2. Budite zahvalni na svemu što se dešava i prestanite stalno da se žalite na ono što nemate. Promenite svoj pogled na život. Gledajte na njega kao na dar, a ne kao na neku prinudu. Cenite ljude koji vas vole, cenite stvari koje posedujete, budite zahvalni na domu, zagrljaju, osmehu, prirodi... Mnoge stvari mogu nestati u trenu, zato izgovarajte češće "hvala" i "volim te".

3. Živite u sadašnjem trenutku. Razmišljajte o prošlosti tako što ćete iz nje učiti, o budućnosti mislite kroz planove, nade i snove, a ne kroz strah; u sadašnjosti živite. Osvestite kako vaše srce kuca, osvestite da ste ovde, baš sada u ovom trenutku. Ovaj minut se više neće ponoviti, zato maksimalno uživajte u njemu. Neka vam svest o lepoti sadašnjeg trenutka bude misao vodilja koja će vam doneti sreću i mir, ali i bolje sutra.

Izaberite svoj put, a najvažnije je da u njemu borave mir, vera, ljubav i nada, a sve to ćete jačati kroz dobrotu i zahvalnost.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs