Naučite ove tehnike što pre

KAKO IZBACITI TOKSIČNI STRES IZ TELA: Top 4 saveta!

Nekoliko jedinstvenih ideja o samopomoći

Lifestyle
Autor:
KAKO IZBACITI TOKSIČNI STRES IZ TELA: Top 4 saveta!
Foto: Shutterstock

Pretpostavimo da ste imali dug dan i vaše telo i um su iscrpljeni, a vi osećate da nemate energije. Spremni ste da se oslobodite stresa u poslednja 24 sata i uživate u malo vremena posvećenom samo sebi, piše Lovesensa.rs.

Imate jednostavan izbor - da uključite televizor ili pustite film na laptopu, što će vam produžiti fizičku neaktivnost nakon dugog dana sedenja, a možda će vam i poremetiti san, jer već znamo da elektronski uređaji nisu najbolji izbor kada želite da odmorite.

Ili, možete izabrati jedinstvenu aktivnost za brigu o sebi i postati dovoljno prisutni da doživite mir, opuštanje i podmlađivanje koje ove aktivnosti mogu ponuditi.

Evo nekoliko jedinstvenih ideja o samopomoći, koje će vas naučiti da povećate pažnju i opustite se.

4 moćna i delotvorna saveta za opuštanje:

1. Lezite na krevet, poduprti udobnim jastucima i prekriveni ćebetom. Ugasite svetla i uključite neke slušalice, tako da možete da slušate muziku za meditaciju ili jednostavno pustite neku muziku za meditaciju putem kompjutera.

Opuštanje
foto: Profimedia

2. Okupajte se umirujućoj kupki sa kapima eteričnog ulja lavande i ostavite telefon u drugoj prostoriji, ali mu pre toga isključite zvuk. Možete čak i sami napraviti so za kupanje ili bombe za kupanje, kako biste iskombinovali različite boje u vodi i prelepe mirise, a ujedno ćete da se umirite i probudite svoju kreativnu stranu praveći ih.

3. Napravite ličnu ploču sa fotografijama lokacija iz sna, vašeg željenog prostora u budućnosti i drugih ličnih želja, koja će vas inspirisati! Neke od fotografija mogu uključivati ideje za za predstojeća putovanja. Ova aktivnost je odlična kada se osećate izgubljeno ili bez inspiracije i želite da otkrijete neke divne ideje za svoje hobije i nova interesovanja!

4. Idite u biblioteku i pozajmite nekoliko knjiga. Ili kupite željene knjige. Napravite sebi šolju omiljenog napitka, ušuškajte se na kauču sa ćebetom i čitajte sat vremena ili duže.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs