Pravila života

OVAKO JE GOVORIO ŠON KONERI: Postoji jedna važna razlika između Bonda i mene. On zna kako da reši probleme!

Šon Koneri je za većinu nas jedan i jedini Bond, Džejms Bond

Lifestyle
19:14h Autor:
OVAKO JE GOVORIO ŠON KONERI: Postoji jedna važna razlika između Bonda i mene. On zna kako da reši probleme!
Foto: Shutterstock

Bila je 2003. godina, kada je Šon Koneri odlučio da ode u penziju, preseli se na Bahame i živi anonimno, sa suprugom. Dani su mu prolazili u igranju golfa i uživanju sa svojom ženom.

U avgustu 2020. godine, Šon Koneri je napunio 90 godina, a preminuo je oktobru iste godine. Njegova udovica, rekla je da je demencija narušila zdravlje slavnog glumca: "Bar je umro u snu i veoma mirno. Bila sam sa njim sve vreme i on je samo otišao. To je tako i želeo."

Sećamo se nekih upečatljivih citata Šona konerija i njegovih životnih pravila:

"Moj život je mešavina slučaja i sreće. Kad je počeo rat, imao sam devet godina. U Edinburgu smo živeli u potpunom siromaštvu. Počeo sam da radim kada mi je bilo dvanaest godina, da bih godinu dana kasnije napustio školu. Teško se može reći da sam stekao bilo kakvo obrazovanje. Do svega sam došao svojim umom. Zbog toga, kada sam u društvu intelektualaca, ja se osećam kao malo dete."

"Mama me nikad nije zagrlila ni poljubila. Nikad nisam pomislio da bi to moglo imati ozbiljne posledice u životu. Ali to mnogo objašnjava, zar ne?"

"Da li mi neko može objasniti zašto su žene opsednute cipelama? Pre mnogo godina dobio sam nekoliko parova cipela na snimanju jednog filma - i dalje ih nosim."

"Postoji jedna važna razlika između Bonda i mene. On zna kako da reši probleme!"

"Nikad ne gunđam. Neizmerno poštujem sve koji profesionalno rade svoj posao, bio to stolar, tehničar rasvete ili pomoćnik direktora. Svako ko je radio sa mnom, može to da potvrdi. Da se ljudima ne sviđa šta radim, sada bih bio dečak koji isporučuje mleko. I nikad to ne zaboravljam."

"Oduvek sam želeo da budem starac dobrog lica - poput Hičkoka ili Pikasa."

"Ženu sam upoznao dok sam igrao golf. Ona je Francuskinja i tada nije govorila engleski, a ja nisam pričao francuski, tako da nismo imali puno šanse da umorimo jedno drugo razgovorom. Zbog toga smo se vrlo brzo venčali."

"Volim žene. Ne razumem ih, ali ih volim."

"Gest može u trenutku preneti više miliona dijaloga. Za razliku od većine glumaca koji ne vole kad režiser izbaci njihove redove, ja sam svoje uništavao svojom snagom. Kada je Stiven Spilberg prihvatio devet od deset mojih ideja o tome kako zameniti dijalog vizuelnom interakcijom u Poslednjem krstaškom pohodu, to je bio najbolji kompliment na svetu."

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs