Ko nosi pantalone u kući Makron

FRANCUSKA ŠOKIRANA PRIZNANJEM EMANUELA MAKRONA (43): Ja slušam sve što mi supruga (68) kaže! Ona me voli, ja joj verujem

Samo su tri dana ostala do izlaska nove biografije Emmanuela Macrona, koju je napisao politički dopisnik Le Figaroa, Artur Berdah, a koji u istoj tvrdi kako Francusku zapravo ne vodi predsednik, već njegova supruga, Bridžit Makron.

Zanimljivosti
17:23h Autor:
FRANCUSKA ŠOKIRANA PRIZNANJEM EMANUELA MAKRONA (43): Ja slušam sve što mi supruga (68) kaže! Ona me voli, ja joj verujem
Foto: Profimedia

Baš kako se nagađalo i šuškalo otkako je u Jelisejsku palatu uselio Emanuel Makron, sada je potvrđeno u njegovoj novoj biografiji pod nazivom "Emanuel Makron, Istina i legende", za koju je zaslužan politički dopisnik francuskog dnevnog lista Le Figaro. Sam Makron dao je poveći intervju autoru knjige Arturu Berdahu, a u kojem je otkrio kako je upravo njegova supruga Bridžit njegov ključni savetnik s vlastitom "senzibilnošću".

Stoga ne čudi da je autor napisao u knjizi upravo to - da Bridžit Makron ima ključnu ulogu u svim odlukama koje se donose u Jelisejsku palatu, te se upravo iz toga razloga s nestrpljenjem iščekuje izlazak iste, najavljen za 6. maja.

43-godišnji Emanuel Makron za svoju je 68-godišnju suprugu rekao: "Ja slušam ono što ona oseća, što govori i što joj se govori. Ona me poznaje i verujem njenom sudu. Bilo bi pogrešno reći da ona nema nikakvu ulogu i nema uticaj na mene."

1 / 3 Foto: Profimedia

"Ona sa mnom deli sve u životu, sve od večeri do jutra", rekao je Makron, ali i dodao kako iako se ne slaže s njom oko svega, na kraju dana slepo veruje samo njoj, smatrajući je jedinom osobom koja pažljivo sluša u kriznim vremenima. A koliki je njen uticaj na njega, najbolje je opisao rečima:

"Njeno mesto u ovoj kući je puno veće od onog koju žena ima kao verni pratioc u životu."

U ovoj knjizi jasno stoji kako upravo Bridžit "čita i odobrava" svaku napisanu reč baš svakog njegovog govora i sedi blizu njega u svim Markonovim obraćanjima javnosti putem malih ekrana. Ali, kako je otkrio autor, ona ne interveniše u pitanjima koji se tiču, na primer, pregovora o miru na Bliskom Istoku ili podeli milijardu evra iz plana obnove nakon koronavirusa, ali ne libi se dati svoje mišljenje o pitanjima društva i socijalnim pitanjima.

A osim svega toga, u knjizi se spominje i njen sukob s osobljem Jelisejske palate, nakon što su predsednika "odsekli" od javnog mijenja.

Emanuel i Bridžit Makron upoznali su se u školi u Amiensu, na severu Francuske, i to kada je on bio tinejdžer učenik, a ona njegova učiteljica. U to doba ona je bila udata i majka troje dece, ali ostavila je supruga bankara kako bi, nakon što je postao punoljetan, započela vezu s, kako se kasnije pokazalo, budućim francuskim predsednikom. Venčali su se 2007. godine, iako su njihove porodice bile itekako protiv njihove veze.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs