Realnost

7 stvari koje uništavaju zdravlje i sreću: Sami ste krivi za ovo!

Svako je kovač svoje sreće - imajte to na umu

Lifestyle
Autor:
7 stvari koje uništavaju zdravlje i sreću: Sami ste krivi za ovo!
Foto: Shutterstock

Evo liste destruktivnih osećanja i iskustava koja mogu uništiti vaše zdravlje i postati ozbiljna prepreka vašem cilju:

Bes.

Svako može da podlegne besu. Ali šta se dešava sa našim zdravljem? U stanju besa naši krvni sudovi se stežu, što izaziva skok krvnog pritiska. A ovo je posebno rizično kada se dešava osobama koje imaju kardiovaskularne probleme.

Tuga.

Mnogo je razloga za tugu u životu. Ali morate pokušati da izbegnete ovo stanje i u svemu pronađete pozitivne strane, inače možete naštetiti svom zdravlju, a sreća će se okrenuti od vas. U depresivnom stanju, osoba šteti svom respiratornom sistemu: kiseoniku je teže da prodre u pluća.

Zavist.

Ako u sebi primetite i najmanje znake zavisti, pokušajte da ga iskorenite. Zavist uzima energiju. Kao rezultat, ne približavate se željenom cilju. Istraživanja kažu da imuni sistem strada zbog zavisti.

Ozlojeđenost.

Ogorčenje može biti uzrokovano postupcima ili rečima druge osobe. To može biti učinjeno namerno ili nenamerno. A onaj ko je uvređen pati. Tokom uvrede u mojoj glavi se roje negativne misli koje izazivaju ozbiljnu psihološku bolest - depresiju.

Stres.

Poteškoće u ličnom životu, na poslu, produženi mentalni i fizički stres - sve su to faktori stresa. U takvom stanju čovek postaje ranjiv na zarazne bolesti, bolesti kardiovaskularnog sistema i mnoge druge. Sa stresom, krvni pritisak raste, a rizik od srčanog udara je duplo veći.

Strah.

Ovo je možda najstarija ljudska emocija koja mu je pomogla da spasi život. Ali danas strah izaziva samo neizvesnost i druga negativna iskustva. Strah usporava i parališe mozak.

Usamljenost.

Ovo je pošast našeg vremena. Usamljenost podriva unutrašnju harmoniju, izaziva depresiju. Ne zatvarajte se u četiri zida.

Šok.

Neočekivane (i često neprijatne) situacije koje su šokantne ne idu nam u korist. U stanju šoka primećuje se snažna navala adrenalina čiji je rezultat jaki otkucaji srca, anksioznost i strah. Koristite razne psihološke tehnike da biste ojačali unutrašnju odbranu i odoleli okidačima.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs