NA MUCI SE POZNAJU JUNACI

Marija (55) ni najtežim bolestima nije dozvolila da je poraze: Ove navike su mi produžile život!

Ona je živi dokaz da je sve moguće

Lifestyle
Autor:
Marija (55) ni najtežim bolestima nije dozvolila da je poraze: Ove navike su mi produžile život!
Foto: Shutterstock

Nažalost, ne postoje univerzalni recept pogodan za svaku osobu i za sve bolesti. Ali iskustvo pokazuje da se mnogo toga može ispraviti i nakon 50-te godine. Nikad nije kasno za menjanje života iz korena.

Marija (55) se danas može pohvaliti savršenim zdravstvenim stanjem. Nakon usvajanja jednostavnoih navika, njeno narušeno zdravlje se drastično promenilo na bolje.

Sa 50 godina, suočila se mnogobrojnim zdravstvenim problemima. Zdravlje srca joj je bilo narušeno, dijagnostifikovano loše stanje nervnog sistema usled napada anksioznosti koji su postali sve češći. Loš sluh i uopšte loše opšte stanje organizma je ono sa čime je morala da se uhvati u koštac.

Posle posete mnogobrojnim lekarima bilo joj je prepisano nekoliko vrsta lekova koje je ona pila i držala se strogo recepta koje je dobila. Pomirila se u jednom trenutku sa takvim životom i lošim zdravstvenim stanjem, spremna da se preda i više ne bori.

"Međutim, jednog jutra sam se probudila i zapitala zašto ne bih probala da se izborim za sebe, da kvalitet zdravlja i života podignem na viši nivo. Imam 50. godina, još ima vremena za mene."

Od tada moja borba ne prestaje. Od tog dana ja sam druga osoba, osoba koja zna šta je dobar osećaj i sreća.

Shvatila sam da nema nikakve poente ukoliko pijem sve prepisane lekove ukoliko se ne odreknem svih loših navika i ne promenim ih iz korena. Lekovi leče posledice, ali ukoliko se nešto drastičn ne promeni u životu, loše stanje se samo maskira.

Prva na spisku promena se našla ishrana. Godine unošenja nekvalitetne hrane su ostavile velike posledice. Danas biram isključivo onu hranu koja prija mom organizmu i u kojoj uživam.

Ne vodim se nikakim posebnim režimom, već jednostavno jedem ono što odgovara mom telu.

Sport je postao moja svakodnevnica

Nikad nisam bila ljubiteljka sporta, ali sam sad naučila da uživam u dugim šetnjama svakog jutra. Ne postoji bolji način da se razbistre misli i udahne čist vazduh i motivacija za dan koji predstoji.

Promena okruženja

Svi napadi anksioznosti su zapravo posledica okruženja koje me je gušilo. Nisam bila zadovoljna svojim poslom, a nikad nisam imala dovoljno hrabrosti da nešto promenim po tom pitanju. Kada je bilo pitanje još koliko ću živeti, rešila sam da ću pronaći bolje uslove za sebe. Nikad nije kasno, čak ni sa 50 da se krene u neku nepoznatu avanturu.

Pozitivne misli

Ništa ne utiče na celokupno stanje organizma koliko pozitivne misli. Kada sam usvojila pravilo da samo pozitivnim stvarima dopuštam da dođu do mene, sve se promenilo za 180 stepeni.

Danas sa 55, osećam se bolje nego ikada. Naučila sam da treba sebi ugađati, to je jedini put ka sreći. Ukoliko ja nisam srećna osoba neće biti niko oko mene.

"Žao mi je samo što ove jednostavne navike nisam usvojila kada sam bila mlađa", završava ona svoju priču.

(stil.kurir.rs)

.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs