Dame, pročitajte obavezno

Prvo što svaka pametna žena radi kada dođe s posla: Ni čišćenje, ni kuvanje!

Ne brinite - kućni poslovi neće nikuda pobeći

Lifestyle
18:01h Autor:
Prvo što svaka pametna žena radi kada dođe s posla: Ni čišćenje, ni kuvanje!
Foto: Shutterstock

Život većine ljudi danas je ubrzan, pun obaveza, jurnjave, želje da sve postignemo i u tome budemo uspešni.

Počinje već ujutro, od glasne zvonjave alarma koji nas prene iz najlepšeg sna, preko posla, pa do kućnih i drugih obaveza A kada ćemo da se odmorimo i u tišini razmišljamo i uživamo u tim svojim malim ili velikim uspesima?

Kod žena taj problem kao da je dvostruko, ako ne i višestruko veći - žene su uglavnom te koje se brinu i o deci, i o kući, a čeka ih i posao. Kako da rešimo ovaj problem i malo se opustimo?

Pogledaj stvari iz prave perspektive

Na posao moramo, ali ne znači da moramo konstantno da se osećamo kao da idemo na mučenje. Jutarnji saobraćajni špic neće nestati samo zato što se vi nervirate - pustite muziku i opustite se, ako idete prevozom, čitajte knjigu.

Na poslu odradite to što se od vas očekuje. Ne kukajte - kukanje uzima mnogo više energije nego što smo svesni. Kad krenete kući, posao ostavite iza vrata kancelarije i mislite o onome što vas čeka u drugom delu dana.

Prvo što žena mora da uradi kada dođe s posla

Tačno znamo na šta ste pomislili - kod kuće vas čeka ručak za spemanje, sudovi za pranje, veš za peglanje, tepisi za usisavanje, deca koja stalno traže vašu pažnju ili vas čekaju sa svojim domaćim zadacima.

Ne, to nije prvo što treba da uradite kad dođete s posla! Prvo treba da posvetite sebi malo vremena. Samo sebi. U miru. U tišini. S toplom kafom u ruci. Gledajte u prazno. Zatvorite oči. Otpijte gutljaj omiljenog crnog napitka. Setite se lepe uspomene. Osmislite neki lep plan za budućnost. Možda neki izlet, zimovanje ili sledeće letovanje? Ponovo otpijte gutljaj dobre domaće kafe. Neka vam njena gusta pena i opojan miris obuzmu sva čula.

foto: Shutterstock

Ne ustajte iz kutka u kojem ste se ušuškali sve dok na dnu šolje ne vidite talog. Ukradite to vreme za sebe.

Nakon ovog malog rituala koji treba da vam bude svakodnevna navika, odmah ćete se osetiti bolje, energičnije, spremno da završite sve one poslove koji vas čekaju, spremno da se posvetite deci, spremno čak i za sutrašnji radni dan, koji će vam za čas proći samo kada se setite kakvi trenuci čistog uživanja mogu da vas čekaju kod kuće.

Već danas na putu do kuće imate novu, neodložnu obavezu - svratite u prvu prodavnicu i kupite kvalitetnu sveže mlevenu kafu. Neka prvo što ćete uraditi kad uđete u kuću bude kuvanje kafe i pravi fizički i psihički odmor.

Svakog dana ukradite malo vremena da ugodite svojoj duši i uživate u kafi na miru. To je jedina krađa koja se ne računa. A sudovi se neće ljutiti. I tako vas čekaju tamo gde ste ih ostavili.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs