Potresno

Nataša je oteta kao dete, a 8 godina kasnije beži od otmičara: Ovu priču ćete čitati bez daha! (VIDEO)

Niko nije mogao da veruje da je devojka koja je uspela da pobegne od otmičara zaista Nataša Kampuš, ono dete koje je nestalo kada je imalo 10 godina

Lifestyle
20:49h Autor:
Nataša je oteta kao dete, a 8 godina kasnije beži od otmičara: Ovu priču ćete čitati bez daha! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Vrlo je verovatno da nikada niste čuli za ime Nataša Kampuš i nikad niste videli njeno lice. Ali u Austriji mnogo ljudi zna za njenu priču. Devojčica koja je kidnapovana sa 10 godina, bila je zatvorena 3.096 dana.

Nije samo uspela pobeći od otmičara, već je naučila važne životne lekcije, a njena priča fascinira.

Čitaćete je bez daha!

Drugog marta 1998. godine, zazvonio je telefon u policijskoj stanici u Beču. Uznemirena žena je rekla da je njena desetogodišnja kćerka Nataša Kampuš nestala. U nedelju se vratila sa odmora koji je provela sa ocem u Mađarskoj, da bi u ponedeljak otišla u školu iz koje se nikad nije vratila.

Žena je zvala školu, ali su joj rekli da je Nataša propustila sve svoje časove tog dana. To je bio momenta kada je njena majka odlučila da pozove policiju.

Potraga za devojčicom je počela odmah. Policija je proverila put od škole do kuće. Nakon toga su počeli da pretražuju obližnje ribnjake. Koristili su policijske pse, ali tragova nije bilo.

Gatara joj prorekla popularnost veću od Titove: Ali joj nije rekla za ogromnu nesreću koja će je snaći! (FOTO)

foto: Profimedia

Policija je posumnjala na kidnapovanje i počela je potraga. Jedan dečak se javio sa pričom kako je devojčica prisilno uvučena u beli kombi. Policija je proverila svaki automobil koji je odgovarao tom opisu. Tražili su je i u Mađarskoj iz koje se navodno vratila u ponedeljak.

U isto vreme policija primećuje Volfganga Priklopila, bivšeg tehničara koji poseduje beli kombi i izgleda slično opisu muškarca koji je dečak dao. Čovek je objasnio tada da mu kombi služi za prevoz građevinskog materijala. Volfgang nije imao alibi. Tog dana je bio sam kod kuće. Policija je u to vreme morala da proveri oko 700 automobila koji su bili slični opisu, pa su zanemarili Volfganga jer nije delovao sumnjivo.

Uskoro su svi zaboravili na njega, a on je u sobi od 5 kvadrata držao uplašenu devojčicu.

Lopovi biraju ovakve ljude za žrtve: Lake mete koje će kad tad biti opljačkane!

foto: Profimedia

Sobica u kojoj je Nataša provela 8 godina zarobljeništva, nalazila se 2.5 metra ispod zemlje. Nije imala prozor. Svež vazduh je dolazio ventilacijom. Dvoja vrata, teška 140 kg, čuvala su je od ostatka sveta.

Soba je bila potpuno zvučno izolovana. Svi pokušaji da Nataša napravi buku koju bi neko čuo bili su besmisleni. U sobu je bilo moguće ući samo kroz Volfgangovu garažu. Prva vrata bila su sakrivena iza običnog ormara.

Tokom prvih 6 meseci zarobljeništva, Nataša nije smela da napusti svoj improvizovani zatvor. Ali kasnije, kada je Volfgang počeo da joj više veruje, puštao je na kratko. Kupio je stvari koje mu je Nataša tražila: mali televizor, tablu, stolicu i sto.

Život najbogatijeg čoveka na svetu: Unuka nije hteo da spase, bogatstvo trošio na tepihe, porodicu ostavio bez ičega! (FOTO)

foto: Profimedia

Tokom njenog zarobljeništva, otmičar joj je kupovao igre, časopise i knjige.

Tokom 2004. godine, policijska istraga je krenula pogrešnim putem, sumnjajući na drugog čoveka koji je počinio slične otmice ranije. U to vreme Priklopil je bio sve sigurniji da je počinio savršen zločin.

2005. godine se toliko opustio da je Nataši dozvoljavao da šeta slobodno po kući, dvorištu, da se kupa u bazenu, a jednom je 17-godišnju Natašu odveo i u skijaški centar, a pre toga se pobrinuo da ona ne može nigde da pobegne.

Sumnja se da je Volfgang imao različite motive za otmicu. Prema Nataši, on ju je kidnapovao kako bi za njega obavljala kućne poslove. Priklopil je vodio računa da Nataša čita dovoljno knjiga. Zapretio joj je da će je ubiti ako pokuša da pobegne. Ponekad ju je i tukao.

foto: Profimedia

Nataša je ipak uspela da pobegne. To se dogodilo 2006. godine kada joj je Priklopil rekao da usisa kola. Dok je on telefonirao, Nataša je otrčala do obližnje kuće i pokušala na vrata. Otvorila joj je starica koja je pozvala policiju.

Policija je pokušala da uhapsi Priklopila ali je ona poginuo pokušavajući da pobegne. Nataša se rasplakala kada je čula za to. Njena reakcija na smrt otmičara navela je novinare da pomisle da je razvila Stokholmski sindrom. Ali sama Nataša je to porekla tvrdeći da je Priklopil kriminalac.

Po Natašinoj priči snimljeni su filmovi, napisane knjige.

Nataša Kampuš se danas bavi crtanjem, studira fotografiju. Uprkos užasnom detinjstvu, ona kaže da je srećna.

Pošto je nasledila kuću u kojoj je bila zarobljena, ona i dalje odlazi tamo i sama je čisti i održava. Kaže da to na nju ima terapeutsko dejstvo.

Nataša Kampuš živi u kući otmičara: I nakon njegove smrti i dalje mu je rob! (VIDEO)

foto: Profimedia

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs