jednostavni saveti za svaki dan

5 bizarnih saveta za veće samopouzdanje: Ovo stvarno deluje!

Gotovo svako ko hoda usparvno, izgleda privlačnije, ima samopouzdanja i bolju harizmu

Zanimljivosti
14:54h Autor:
5 bizarnih saveta za veće samopouzdanje: Ovo stvarno deluje!
Foto: Shutterstock.com

Da biste izgledali privlačnije i imali više samopouzdanja ne morate posećivati nikakve kurseve niti čitati motivacione knjige! Dovoljno je da pratite ovih 5 saveta.

Ispraznite tašnu

Mobilni telefon, ključevi, knjige, olovke... Vaša tašna je često prepuna! Grešite ako mislite da vam je sve to potrebno.

Prepune tašne štetne su po vaše zdravlje, jer mogu biti veliko opterećenje za leđa i ramena. Osnovno pravilo je da tašna treba da bude teška do 10% svoje težine kada je prazna.

Iako ne deluje mnogo, setite se da prazna kožna tašna može biti teška i do 2 kilograma!

Ako nosite teške tašne na ramenima, rizikujete da izgledate kao Krivi toranj u Pizi, jer se stvara dodatni pritisak za vaš vrat. U ovakvom iskrivljenom stavu, drugima ćete delovati veoma nesigurno. Najlakši način da tako nešto zaustavite je - češće menjajte rame na kojem nosite tašnu i pakujte manje!

Ukoliko ne možete da spakujete manje stvari, razmislite o rančevima sa širokim tregerima. Razmilsite i o ručnim tašnama. Iako i time rizikujete da vam se ramena saviju, pravićete manji pritisak na vrat i ramena.

Pravi izbor grudnjaka

Više od polovine žena se muči sa pogrešnim izborom grudnjaka. Na prvi pogled, izbor grudnjaka nema nikakve veze sa vašim samopouzdanjem ili atraktivnošću. Ali!

Žene sa velikim grudima često nose previše uske modele koji im pritiskaju kožu. Rezultat - uske trake nateraće vaša ramena da budu savijena, a mogu i da izazovu bolove u predelu vrata. Sa takvim stavom ćete drugima delovati tužno i stidljivo!

Sedite uspravno

Možda ste čuli da je sedenje novo pušenje. Zbog čega? Sedenje u velikoj meri povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa. Osim toga, loše je vaše držanje. Sedenje tokom čitavog dana sigurno je štetno po zdravlje, a drugim ljudima ćete delovati nezainteresovano i ravnodušno.

Govor tela i mozak su gotovo jedna celina. Kada se smejete, jezik šalje vašem mozgu signal da je sve u redu i vi ćete delovati srećno. Ista reakcija se događa i kada sedite uspravno.

Zaboravite na prekomerno znojenje i neprijatan miris: Vratite samopouzdanje uz ovu jednostavnu formulu!

foto: Shutterstock

Izbegavajte visoke potpetice

Biranje visokih potpetica daje vam elegantniji hod i čini vaše noge dužim. Problem se javlja ako ne savladate hodanje u dugim potpeticama, te hodate poput patke.

Jer, prilikom većih koraka u visokim potpeticama se dešava da se naginjete napred. Ako ne možete da napravite ravnotežu, jednostavno povucite karlicu i zadnjicu unazad.

Držite pravilno mobilni telefon

Zbog čega je važno da pametne uređaje držite u visini očiju?

Mišići vrata biće opterećeni i nestabilni ako često budete gledali na dole dok provodite vreme na svom mobilnom telefonu. Kada postavite svoj mobilni u visini očiju, nećete rizikovati bespotrebno savijanje vrata.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs